Se reiau căsătoriile în Parcul Central

Autor  admin   în       1 year în urmã     587 Vizualizări.  

Primăria clujeană reia căsătoriile în Parcul Central.

Începând de mâine, 4 mai, mirii care aleg municipiul Cluj-Napoca sunt invitați pentru oficierea căsătoriei în foișorul din Parcul Central.

În anul 2022, 1916 cupluri au decis să își întemeieze o familie în orașul nostru, iar 604 cupluri de seniori clujeni au fost premiați la aniversarea a 50 ani de căsătorie.

Câteva informații utile:

1. Pentru început, programarea oficierii căsătoriei – online – alegeți data și ora disponibile de pe website-ul Primăriei: https://www.e-primariaclujnapoca.ro/casatorii/

2. Documentele necesare pentru întocmirea actului de căsătorie se depun Timpul necesar pentru depunere/înregistrare: cca. 20-30 minute.

3. Depuneți actele la sediul Primăriei Cluj-Napoca pe str. Moţilor nr.5, cam. 7 – Direcţia de Evidenţă a persoanelor – Serviciul stare civilă:

1) actele de identitate, în original şi copie (trebuie să aibă termen de valabilitate atât la depunerea declaraţiei de căsătorie, cât şi la încheierea căsătoriei);
2) certificatele de naştere, în original şi copie;
3) certificatele medicale privind starea sănătăţii (certificatele medicale prenupţiale sunt valabile 14 zile de la data emiterii şi trebuie să cuprindă menţiunea expresă că persoana se poate sau nu se poate căsători) ;
4) dacă viitorii soți hotărăsc să aleagă regimul matrimonial al separației de bunuri sau al comunității convenționale, documentul încheiat în fața notarului public trebuie prezentat odată cu declarația de căsătorie. (art.329 NCC)

Căsătoria se încheie în termen de 11-14 zile de la data depunerii declarației de căsătorie, dar fără depăşirea termenului de valabilitate (de 14 zile) a certificatelor medicale privind starea sănătăţii. Termenul se calculează cuprinzând atât ziua eliberării certificatelor, cât şi ziua în care se oficiază căsătoria.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.