Se numește ARTĂ! Cum a răspuns Emil Boc când a fost întrebat despre blocul căruia i-au crescut două etaje

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     6877 Vizualizări.  

Media9 a semnalat, înaintea ședinței de Consiliu local din 6 decembrie, că un ansamblu imobiliar s-a culcat cu șapte etaje și s-a trezit cu nouă. Concret, în ședința comisiei de urbanism dinaintea campaniei electorale, Emil Boc a retezat dintr-un gest patru etaje pentru blocurile de la stradă ale ansamblului Noroc Com s.r.l., al lui Chimu Căpușan. A și folosit cuvinte sonore.

“Cum să le spun cetățenilor Clujului că într-o parte sunt șapte etaje, iar dincolo 11? Limita generală în Cluj este de P+6, vă dăm șapte, sunt suficiente. Clujul nu este un oraș pentru profit, ci pentru oameni. Nu cred că trebuie să avem mastodonți de beton”, a spus Boc.

Ședința s-a închis așa. Undeva, pe după perdea sau pe sub birouri, blocurile de la stradă au mai primit două etaje. Luni, în Consiliul Local, proiectul s-a aprobat la modul acesta, fără nicio explicație.

Emil Boc ne-a „fentat” încă o dată. Decizia care i-a pus în brațe câteva milioane de euro lui Chimu Căpușan

Primarul Emil Boc a avut șansa de a da logică acestei situații. Poate nu înțelegem noi; poate l-au păcălit subordonații săi și au vrut să îl facă să dea prost în fața clujenilor, cine știe? Întrebat, la Realitatea FM, despre ansamblul lui Chimu Căpușan, Boc a evitat întrebarea și a ieșit cu explicația în decor. Cu artă. Iată transcrierea:

Carol Vlad: Domnule primar, referitor la ansamblul Noroc. În ședința din 19 august 2020 s-a tăiat de la 11 la 7 numărul de etaje. În 6 decembrie 2021 avem 7 și 9 etaje. Ce s-a schimbat într-un an de zile?

Emil Boc: Nu s-a schimbat nimic, s-a făcut exact ce a permis legea și regulamentul. Această lucrare este graduală, pe mai multe intervale de timp. Etapa I, etapa II. Deci vedeți, nu sunt dintr-o dată. Am stat vreo trei ani în analiză acest proiect: se face creșă, se face școală, grădiniță, se mai lărgește strada, acele condiții draconice pentru a putea realiza ceva în viitor. Se gradează în funcție de portabilitatea arterei, nimic altceva. Iar specialiștii evident că au pus în fraze concrete lucrurile pe care atât în acest proiect, cât și tuturor proiectelor din Cluj. Pur și simplu, să nu depășească portabilitatea arterei, prima condiție, și doi, să gradeze intervenția, chiar dacă este de mai mare amploare.

Găsiți discuția la minul 18:41.

Doar un detaliu nesemnificativ: cu câte etaje în plus la toate blocurile de la stradă, Chimu Căpușan mai face câteva milioane de euro.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.