Se lasă cu cazuri penale? Tarcea: „Cum au fost branșate la curent, la apă, casele fără autorizație?”
Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, i-a răspuns astăzi arhitectului Șerban Țigănaș, care a arătat că Primăria este complice la fenomenul caselor neautorizate.
„Sunt de-a lungul anilor multe procese care au fost intentate celor care au construit case neautorizate, inclusiv cu plângeri penale la procurori pentru că nu au respectat termenele de oprire e a construcțiilor. Este un joc de-a șoarecele și pisica, iar noi am făcut apel către clujeni să nu construiască ilegal. Noi spunem «stop, joc», dar nu putem pune câte un polițist local la fiecare casă construită fără autorizație. Acum Primăria trebuie să respecte legea. Nu e corect față de clujenii care au construit legal să lăsăm aceste construcții să meargă mai departe. Dacă există decizii ale instanțelor, noi suntem obligați să le punem în aplicare. Așa cum a spus domnul primar Emil Boc, avem o listă de blocuri și case care au fost deja demolate și o vom prezenta public, ca să îi descurajăm pe cei care construiesc fără autorizație”, a spus Tarcea, la Napoca Live.
Pe de altă parte, Tarcea a spus un lucru foarte interesant: „Mă întreb cum au fost branșate la apă, la curent, casele neautorizate”. Situația ar putea duce la cazuri penale, întrucât furnizorii de utilități nu pot încheia contracte cu proprietari de case neautorizate.
Informațiile pe surse sunt că, printre deținătorii de case neautorizate, se află inclusiv polițiști și procurori. Media9 a semnalat că inclusiv un fost vicepreședinte al Consiliului județean, Ioan Oleleu, PSD, acum director adjunct la Direcția sanitar-veterinară Cluj, are o casă neautorizată pe Valea Chinteniului (AICI).
Influența deținătorilor de astfel de case poate fi unul dintre motivele pentru care legea ajunge se respecte infinit mai greu decât, să zicem, la demolarea garajelor.