Se deschid apelurile pentru proiectele cu finanţare nerambursabilă de la bugetul local

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     964 Vizualizări.  

Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca a anunțat astăzi acordarea de finanţări nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte şi acţiuni culturale, în anul fiscal 2020.

12,6

milioane de lei este suma totală pusă la bătaie de municipalitate. Cuantumul poate crește în urma unei eventuale decizii a Consiliului Local. Anul trecut, bugetul finanțărilor nerambursabile a fost de 11 milioane de lei, suplimentată la rectificarea bugetară din toamnă.

Finanţarea asigurată de la bugetul local poate  fi de maximum 90% din bugetul total al proiectului. Depunerea cererilor se face în perioada 6 ianuarie 2020 – 06 februarie 2020, la Registratura Primăriei municipiului Cluj-Napoca, într-un exemplar precum și electronic (CD/stick) sau online pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro.

Cei mai mulți bani îi încasează, an de an, TIFF: 1,4 milioane de lei. Untold nu a redactat cereri de finanțare de la ediția a doua încoace.

Evaluarea şi selecţia dosarelor depuse se va efectua de către Comisia de analiză și selecție a proiectelor în perioada 07 februarie până în 6 martie. Decizia comisiei de analiză și selecție va fi publicată pe site-ul primăriei, urmând ca, în perioada 9 martie – 11 martie 2020, solicitanţii să aibă posibilitatea depunerii de contestaţii. Soluţionarea se va face de către Comisia de soluţionare a contestaţiilor, în condiţiile legii.

Iată obiectivele stabilite pentru aceste proiecte culturale:

  • încurajarea creaţiei artistice şi a producţiilor culturale inovatoare, interdisciplinare, participative, a celor care contribuie la dezvoltarea socială şi urbană
  • sprijinirea dezvoltării sectorului cultural clujean
  • dezvoltarea sinergiilor între domeniul cultural şi alte domenii ale vieţii publice clujene – educaţie, cercetare, coeziune socială etc; promovarea dialogului intercultural şi punerea în valoare a diversităţii etnoculturale
  • încurajarea iniţiativelor experimentale, inovatoare, originale
  • păstrarea şi punerea în valoare a patrimoniului, a valorilor culturale tradiţionale
  • încurajarea schimburilor culturale, a coproducţiilor, creşterea mobilităţii creatorilor şi a produselor culturale
  • dezvoltarea cooperării locale, regionale, naţionale şi internaţionale; dezvoltarea publicului şi creşterea accesului la actul de cultură, sprijinirea educaţiei culturale pe întreg parcursul vieţii
  • dezvoltarea cercetării în domeniul cultural şi în domeniile de intersecţie dintre cultură şi alte domenii, elaborarea de studii, rapoarte şi strategii în domeniul cultural
  • creşterea vizibilităţii şi notorietăţii municipiului Cluj-Napoca şi a scenei culturale clujene
  • sprijinirea tinerelor talente
  • creşterea expertizei şi profesionalismului sectorului cultural, sprijinirea dezvoltării organizaţionale a operatorilor culturali clujeni.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.