Se construiește în draci în zona turistică a Clujului: 7 case de vacanță pe o suprafață de nici 4.000 de metri pătrați

Autor  Tudor Știrbu   în       8 luni în urmã     6721 Vizualizări.  

Se construiește în draci în zonele montane din județul Cluj. În principal, pensiuni și case de vacanță. Asta înseamnă că, până la urmă, clujenii au bani. Este vorba și despre acest proiect, care va fi analizat în următoarea ședință a Comisiei tehnice de urbanism, de miercuri, 21 februarie, de la Consiliul Județean Cluj. 

Proiectul la care ne referim privește elaborarea unui PUZ, introducere în intravilan și construirea unor case de vacanță în localitatea Mărișel, comuna cu același nume, iar acum se află la faza de aviz de oportunitate.

7

case de vacanță sunt propuse în acest proiect.

3.854

de metri pătrați este suprafața totală a parcelelor pe care urmează să fie construite casele de vacanță.

Tema de proiectare se referă la posibilitatea parcelării unei suprafețe de teren, compusă din trei parcele cu o suprafața totală de 3.854 mp, în vederea organizării unei zone rezidențiale de densitate mică, compusă din case de vacanță, parcare, drum și spații comune.

Potrivit memoriului tehnic, zona de studiu se învecinează la nord-est, est, sud-est și sud cu un drum de acces existent, iar la sud-vest și vest cu parcele neconstruite, aflate în proprietate privată.

Beneficiarii investiției doresc introducerea terenului studiat în intravilan prin parcelarea acestuia în 10 parcele diferite, având următoarele destinații:

  • 7 parcele cu suprafețe similare, destinate construirii a 7 case de vacanță;
  • 1 parcelă destinată realizării unei parcări cu 7 locuri; câte 1 loc de parcare pentru fiecare casă de vacanță propusă;
  • 1 parcelă propusă dezmembrării pentru asigurarea lărgirii drumului existent și realizării drumului propus;
  • 1 parcelă destinată construirii spațiilor comune (spa) pentru cele 7 case de vacanță propuse.

78

de metri pătrați va avea fiecare casă de vacanță.

Casele de vacanță propuse vor avea o suprafață construită de aproximativ 78 mp și un regim de înălțime D+P+M. Amenajările exterioare pentru fiecare casă de vacantă vor include alei pietonale, punct gospodăresc cu acces atât din
interiorul, cât și din exteriorul parcelei, spațiu verde amenajat și împrejmuire.

Amplasamentul studiat are acces direct, auto și pietonal din strada Principală (107P), printr-un drum de acces existent, situat pe laturile nord-est, est, sud-est și sud. La sud-vest și vest, amplasamentul se învecinează cu proprietăți private neconstruite.

În prezent, accesul auto și cel pietonal pe parcela studiată se realizează direct din strada Principală, printr-un drum de acces existent, situat pe laturile nord-est, est, sud-est și sud.

CITAT

„Fiecare casă de vacanță propusă va răspunde ca funcționalitate necesităților unei singure familii și va fi dotată cu toate utilitățile unei bune exploatări, prin branșarea la rețelele de utilități existente în zonă. Se va urmări integrarea construcțiilor propuse în specificul local, prin utilizarea unui limbaj architectural corespunzător și a materialelor caracteristice zonei, respectând totodată vecinătatea și mediul înconjurător”.

Fragment din memoriul tehnic al acestui proiect

Conform documentației, toate costurile necesare implementării proiectului vor cădea în sarcina beneficiarilor acestei investiții: Gabriel Teofil Câmpean, Cristian Nemet și Iuliana Alexandra Petruț.

Proiectantul acestei lucrări este s.c. Image Art s.r.l. din Cluj-Napoca.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.