Se construiește blocul privat, iar Primăria se ocupă să modernizeze spațiul verde, aleile și parcările
Zona de lângă Canalul Morii, în spatele Parcului Iuliu Hațieganu, a fost o junglă ani de zile. Era în Cluj, dar părea să fie undeva departe, în afara lui; cel puțin așa s-a raportat administrația la el. Printre tufe se parca alandala, iar drumul era plin de noroi.
Acum, în zonă se construiește un bloc; beneficiarul este Vasile Salanță, cel cu blocurile de la liziera pădurii Hoia. Odată cu blocul se fac demersuri și pentru modernizarea malurilor Canalului Morii, acolo și în amonte, de-a lungul Parcului Rozelor. Cu siguranță, e doar o coincidență.
0,8
hectare vor fi amenajări pietonale, iar pe 1,9 hectare se vor planta arbori, flori și gazon.
0,3
hectare vor fi ocupate de drumuri și parcări.
Va fi realizată o parcare de biciclete și trotinete cu 136 de locuri, cu șapte stații de încărcare, fiecare cu 3-6 prize.
27,5
milioane de lei este valoarea proiectului fără TVA; cu TVA ajungem la 32,6 milioane de lei.
Proiectul a fost întocmit de Prodeco Arhitectură și Inginerie, unul dintre birourile implicate și în reamenajarea Cetățuii.
Malul dinspre Parcul Rozelor va avea un caracter mai degrabă urban, cu iluminat public, mobilier urban, însă cel mai mare impact îl va avea deschiderea către Parcul Rozelor. Pe malul drept, echipa de arhitecţi propune o alee care îşi face loc printre arbori, astfel încât să nu necesite tăierea copacilor sau intervenţii majore asupra terenului. De-a lungul acestui mal vor fi amenajate grădini urbane, ţinând cont de faptul că în zonă există deja foarte multe astfel de grădini apărute spontan, care sunt astăzi doar parţial utilizate.
Vor fi amplasate puncte de observare a Someşului, a cartierul Grigorescu şi a Pădurii Hoia. Va mai fi amenajat şi un loc de joacă tematic, cu obiecte care încurajează contactul cu apa.