Școala hibrid. Emil Boc, despre cum vor începe cursurile în 15 septembrie. „Voi cere public demisia directorilor indolenți”

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     2506 Vizualizări.  

Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit astăzi despre felul în care se va desfășura școala, începând din 15 septembrie. A făcut-o cu ocazia aprobării, de către Consiliul Local, a unei investiții de 17 milioane de lei în sistemul de educație. Municipiul va cumpăra aparate care să susțină cursurile digitale, în valoare de 12,7 milioane de lei.

„Sper să înceapă școala cât mai aproape de condițiile normale. Depinde foarte mult de ce se va întâmpla până în septembrie. Nivelul național s-ar putea să lase decizia la nivel local, în funcție de evoluția din punct de vedere medical. Aș vrea ca în 15 septembrie cât mai mulți copii să mergă la școală, dacă se poate toți. Lucrăm la scenariul ca școala să fie într-un format hibrid. Adică cei din clasele 0-4 să meargă la școală, pentru că este important ca ei să formeze aceste abilități, iar ceilalți să facă școală online. Avem rectificare de buget.  Noi alocăm acum 17 milioane de lei pentru educație, din care 12,7 milioane pentru dotări de început de an școlar, să fim pregătiți pentru varianta hibridă: camere video, laptop-uri, căști, tot ce este necesar în clasă. Oricum aceste investiții sunt necesare. Directorii de școli trebuie să fie pregătiți, altfel în septembrie voi cere public demisia lor. Clujenii fac eforturi extraordinare din banii lor, așa că nu accept indolență, sper să nu fie cazul. Să nu zică “stați un pic, nu am reușit să facem achiziția”. Ați cerut, ați primit. Învățământul digital nu poate fi oprit, direcția aceasta va continua”, a spus Boc, la începutul ședinței de Consiliu Local.

În aprilie, Consiliul Local a mai aprobat diverse sume de bani pentru cumpărarea de tablete pentru elevi.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.