Sat de vacanță pe o suprafață de peste un hectar, propus în Comisia de urbanism
Membrii Comisiei de urbanism de la Consiliul Județean Cluj au pe masă, în ședința de joi, 17 noiembrie, un proiect din zona muntoasă a județului, care vizează construcția a nouă case de vacanță în localitatea Beliș.
11.974
de metri pătrați este suprafața totală a terenului pe care ar urma să se edifice cele 9 cabane.
Proiectul se află acum în faza studiului de oportunitate „elaborare PUZ intoducere teren în intravilan, parcelare, construire case de vacanță, amenajări extrioare, acces, împrejmuire, utilități” în satul Beliș, comuna cu același nume.
Cine e proprietarul terenului și cu cine se învecinează
Terenul se află în proprietatea firmei GLANZ din Cluj, iar proiectant este biroul de arhitectură, urbanism, proiectare și instalații Progis Consulting s.r.l. din Gilău.
La vest, sud și est, terenul se învecinează cu proprietăți private libere de construcții, iar la nord cu drumul comunal.
Potrivit documentației, accesul auto și pietonal pe teren se face din drumul comunal de pe latura de nord, în prezent cu o lățime de 4 metri. Terenul este liber de construcții, iar folosința actuală este de „fâneață”.
Parcele între 550 și 1.200 mp fiecare
Beneficiarul dorește introducerea terenului în intravilan, parcelarea și construirea a 9 case de vacanță. În memoriu se arată că beneficiarul se obligă să cedeze o fâșie de teren, pentru regularizarea drumului de acces de la un profil de 4 metri la unul de 6 metri pe portiunea pe care se învecinează cu terenul studiat. În plus, se propune un drum cu lățimea de 6 metri în incintă.
Parcelele propuse (foto jos, colorate în portocaliu) vor avea suprafața minimă de 1.200 de metri pătrați, exceptând ultimele două de pe latura de sud a terenului, care vor măsura cel puțin 550 metri pătrați.
Conform memoriului justificativ, în cazul celor două parcele se mizează pe faptul ca beneficiarul mai are teren în proprietate pe acea latura, în suprafață de 1.359 metri pătrați, deocamdată fără acte. Beneficiarul dorește să-l alăture acestor parcele.
Proiectantul asigură că, prin PUZ – ul pe care îl propune, se facilitează dezvoltarea economică a regiunii prin atragerea de investiții în această zonă.
Foto: În ultima perioadă, proiectele care se refereau la case de vacanță, și care au ajuns în Comisia de urbanism a CJ Cluj, arătau ca în fotografia principală a acestui text