Șapte copii dintr-o familie fără posibilități materiale doresc să învețe. Îi poți ajuta?

Autor  Tudor Știrbu   în       2 years în urmã  

O fundație umanitară din Cluj dorește să ajute o familie cu șapte copii care locuiește în Patarât,

ai căror părinți nu-și pot permite să-i trimită la școală.

Cei șapte copii au nevoie de caiete de română și de matematică, de pixuri, creioane, carioci, penare, bloc de desen, lucruri mai mult decât banale în multe dintre casele clujenilor.

Ajutați-ne să ajutăm 7 copii din Patarât să aibă tot ce au nevoie pentru școală și să-și poată continua studiile! Puteți ajuta unul sau mai mulți copii achziționând rechizitele necesare sau facând o donație la Fundația <Familia Sfântă> care le va cumpăra. Rechizitele le puteți aduce la sediul fundației, pe strada Moților nr. 32, Cluj Napoca. Vă mulțumim”, au transmis, pe contul de Facebook, reprezentanții fundației clujene.

Abandon școlar uriaș în România

Nu-i puțin lucru ca, în aceste vremuri, în care rata abandonului școlar în România este uriașă, o familie fără resurse materiale dorește să-și țină copiii la școală.

Cel mai intens fenomen de abandon școlar este în mediul rural, unde peste 23% dintre elevii intrați în școală acum 8 ani abandonaseră școala până la terminarea gimnaziului, conform edupedu.ro.

35.300

de elevi din ciclurile primar și gimnazial au abandonat școala în anul școlar 2018-2019, potrivit raportului pentru anul 2020.

În 2019, numărul elevilor care au abandonat era, conform sursei citate, de 28.000, la fel și cu un an înaintea acestuia.

„Este vorba de o familie care are șapte copii, cu toții la școală. Cel mai mic este în clasa zero, cel mai mare în clasa a IX-a. Încercăm să-i ajutăm cum putem și noi, iar dacă cineva poate s-o facă, ne poate contacta”, a transmis Bogdan Rus, reprezentantul fundației clujene.

Sediul fundației se află pe strada Moților nr. 32, Cluj.

Ce nevoi au copiii:

Sursa foto: Arhivă Asociația Partida Romilor Pro Europa

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.