Să dai cu basca de pământ! CJ Cluj a reușit să rezolve actele de urbanism în 24 de ore

Autor  admin   în       1 year în urmã     901 Vizualizări.  

Reprezentanții administrației județene anunță că inițiativa derulată de către Consiliul Județean Cluj în perioada 13 – 17 noiembrie 2023 s-ar fi bucurat de un real succes.

Astfel, pe durata celor 5 zile ale campaniei administrative de „Black Friday” au fost emise 45 de acte de urbanism online, toate actele fiind rezolvate în 24 de ore (doar unul a avut nevoie de 25 de ore). Dintre acestea:

  • 3 autorizații de construire;
  • 41 de certificate de urbanism;
  • un drept de preempțiune.

Toate aceste acte depuse exclusiv online, prin intermediul platformei Ghișeul Unic (https://public.cluj.archi), au fost rezolvate de Consiliul Județean Cluj în termen de 24 de ore, excepție făcând un act care a fost rezolvat în 25 de ore.

DECLARAȚIE

„A fost o provocare pentru noi să ne mobilizăm ca, într-un timp extrem de scurt, să rezolvăm un număr de 45 de documentații de urbanism, pe lângă celelalte câteva sute pe care le aveam deja în lucru. Sperăm că prin acest demers să atragem atenția cetățenilor asupra beneficiilor digitalizării serviciilor publice și a importanței eliminării treptate a hârtiei și cozilor de la ghișeu”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

„Reamintim faptul că, prin intermediul platformei Ghișeul Unic dezvoltate de Consiliul Județean Cluj, pot fi obținute, la acest moment, următoarele tipuri de acte: certificate de urbanism, autorizații de construire, certificate de atestare/edificare, drepturi de preempțiune, respectiv începeri/finalizări de lucrări.

Conform termenelor de răspuns asumate de Consiliul Județean, acestea sunt de 10 zile lucrătoare. Toate documentele emise au valabilitate juridică, cu semnătură electronică integrată, plata făcându-se online”, se arată într-un comunicat transmis, luni, presei din Cluj.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.