S-a stabilit! CNAIR a decis data până la care se pot depune oferte pentru construcția viaductelor de la Nădășelu și Topa Mică

Autor  admin   în       6 luni în urmã     6822 Vizualizări.  

Ofertele pentru viaductele de la Nădășelu și Topa Mică de pe Autostrada Transilvania, scoase din contractul UMB, pot fi depuse până pe 9 ianuarie 2024, termen pe care CNAIR l-a transmis pe 27 decembrie 2023 în SEAP. Termenul a fost publicat miercuri, 3 ianuarie 2024.

Deblocarea licitației este posibilă pentru că turcii de la Ictas au pierdut contestația și la Curtea de Apel București, potrivit economedia.ro.

Subsecțiunea Nădășelu – Zimbor (30 kilometri), care include cele două viaducte, este la 72 % execuție și are termen nou de finalizare, mai 2025. Cealaltă subsecțiune, Zimbor – Poarta Sălajului (12 kilometri), se află la 42 % stadiu de execuție și are termen prelungit pentru iulie 2025. 

Luna aceasta CNAIR ar urma să desemneze câștigătorul pentru lotul Poarta Sălajului – Nușfalău (41 de kilometri).

27

de luni este durata pentru construcția celor 2 viaducte de la Nădășelu și Topa Mică

Pe secțiunea din PNRR Nădășelu – Poarta Sălajului, traseul actual va fi deviat, iar la Nădășelu și Topa Mică unde sunt alunecări de teren vor fi construite două viaducte cu o lungime de peste 3 kilometri. Noile lucrări costă aproximativ un miliard de lei, iar durata este de 27 de luni (9 proiectare și 18 execuție).

Riscă să iasă din PNRR

Lotul Nădășelu – Zimbor de pe Autostrada Transilvania ar putea fi terminat în primăvara anului 2025, dar în lipsa viaductelor de la Nădășelu și Topa Mică (3,2 km) riscă să devină „cea mai frumoasă autostradă-muzeu”, avertiza, anul trecut, Asociația Pro Infrastructură (API).

Dacă în 2022, lotul de 30 de kilometri dintre Nădășelu și Zimbor era cea mai avansată autostradă din PNRR și chiar se discuta despre o posibilă inaugurare în decembrie 2023, acum proiectul riscă să iasă din calendarul PNRR, potrivit API.

Citește și articolul de mai jos:

AUTOSTRADA TRANSILVANIA. Când vom putea circula de la Târgu Mureș la Borș direct pe autostradă. Câți kilometri sunt dați în trafic, termenele de predare pentru ceilalți

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.