S-a deschis traficul rutier peste podul prăbușit în urmă cu peste doi ani. Circulația se desfășoară, totuși, pe un singur fir

Autor  admin   în       2 years în urmã     999 Vizualizări.  

Circulația rutieră peste noul pod amplasat la intrarea în localitatea Valea Drăganului a fost deschisă, au anunțat, marți, reprezentanții Consiliului Județean Cluj. Momentan, traficul se desfășoară alternativ, pe una dintre benzi.

DECLARAȚIE

„Constructorii ne-au dat asigurări că lucrările la acest pod vor fi finalizate, în totalitate, până la finalul lunii septembrie, astfel încât circulația să se desfășoare fără restricții, pe ambele sensuri. În paralel, lucrările de modernizare, pe fonduri europene, a drumului județean sunt foarte aproape de finalizare, stadiul fizic depășind 95%” – Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Conform sursei citate, după operațiunea complexă de montare a grinzilor prefabricate din beton, de realizare a plăcii de supra-betonare și a hidroizolației la podul amplasat pe cursul râului Crișul Repede, lucrările au vizat calea de rulare a podului, prin amplasarea structurii rutiere. În aceste condiții, podul metalic provizoriu a fost desființat.

Lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Apuseni, prin modernizarea DJ 108K (limita jud. Bihor – Baraj Drăgan) de la km. 26+455 la km. 29+495  și DJ 764B (Baraj Drăgan – intersecție DN1) de la km. 0+000 la km. 22+164,500”, în lungime de peste 25 de km, au intrat în etapa finală.

Podul s-a prăbușit în mai 2020, în urma unor lucrări

Podul peste Valea Drăganului, care face legătura cu localitatea Poieni, s-a surpat pe 5 mai 2020, după ce o echipă de muncitori ar fi săpat necontrolat la unul dintre pilonii de susținere. Lucrările la pod făceau parte din proiectul de reabilitare a drumului Apusenilor.

Un utilaj care săpase atunci la pilonul podului a rămas prins sub traversele de câteva tone.

Potrivit presei locale, arhitectul șef al Consiliului Județean Cluj, Claudiu Salanță, a spus atunci că podul se afla în reabilitare, iar precipitațiile abundente din ultimele zile ar fi condus la cedarea fundației.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.