Ritm de melc. Întârziere de un an pentru nodul rutier de autostradă de la Ciurila

Autor  admin   în       1 year în urmã     5279 Vizualizări.  

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că perioada investigațiilor de teren pentru elaborarea studiului de fezabilitate (SF) necesar construcției nodului rutier de autostradă de la Ciurila a fost prelungită până în 31 decembrie 2024 (termenul inițial era decembrie 2023). Anunțul se află pe site-ul Consiliului Județean Cluj. 

Vor fi efectuate măsurători topografice, studii geotehnice și arheologice; specialiștii CNAIR vor identifica și curăța terenul de muniții neexplodate și vor evalua terenurile în vederea expropierilor pentru obiectivul de investiție menționat.

Foto: CNAIR

Compania Națională de Drumuri le amintește proprietarilor de terenuri care dețin titluri și urmează să fie expropriați că sunt obligați, potrivit legii, să permită accesul reprezentanților Companiei Naționale de Drumuri pentru realizarea investigațiilor necesare elaborării SF-ului nodului rutier de autostradă de la Ciurila.

Nu e pentru prima dată când se discută despre realizarea nodului rutier de autostradă de la Ciurila. Despre acest obiectiv se vorbește de pe vremea când ministru al Transporturilor era Cătălin Drulă (USR). Vestea n-a fost atunci pe placul celor care locuiesc în această comună, dar nici în prezent. Una din vocile foarte marcante de pe un grup civic susține că nodul rutier se va descărca peste casele oamenilor din Ciurila și că două drumuri care trec prin comună, unul județean, celălalt comunal, vor deveni „drumurile morții”.

Nod rutier: Ciurila (A3 – km 33+000, pe secțiunea 2B Câmpia Turzii- Gilău). Foto: CNAIR

 

Anunțul localnicei din Ciurila

„Mă gândesc că vă întrebați pe unde mai e PUG Ciurila, ăla care nu vorbește de nodul rutier la A3 care se va descărca peste casele noastre, ale celor care avem case în Ciurila.
Sau de nodul rutier însuși care se va descărca peste DJ107R și casele noastre. Se va descărca peste DC91 și casele noastre. Deși <nu există>.
Păi iată, se fac măsurători pentru exproprieri. Să ne dăm acordul și la o parte, cică. Să nu spuneți că nu ați știut. A3 se va descărca peste satele noastre. DJ107R va fi drumul morții. DC91 va fi celălalt drum al morții. Dar hei, aplauzeeeee!
Apoi se va descărca în Făget. Cluj, îți moare Făgetul și încă nu vrei să crezi…, nu vrei să auzi. Pentru cei care vă întrebați, această etapă trebuia să aibă loc mult mai târziu, poate după o dezbatere publică (aplaaaaauzeee) cu comunitatea în cadrul unui aviz de mediu cerut sau a unei evaluări de impact.
Dar hei… ce e legea în această comună? Ce e legea în Cluj? Ce e urbanism în Cluj? Ce vorbe mari cu manifest și hai să protejăm natura și urbanism sustenabil. Mafia nu știe din astea… Corupția din Consiliul Județean Cluj nici atât.
A spus poate cândva comunitatea că nu vrea nod? Nu a auzit nimeni. Ați spus că vreți drum ocolitor? Erau aplauzele prea tare când au zis că altă dată, mai încolo.
P.S.: se face nod și la Săndulești. Se face nod și la Tureni. Să fie. Aplauze!”, a transmis Alina Chiriac. 

Unii au fost interesați și de acest articol:

Nodul de autostradă de la Ciurila. Pe cine ajută, pe cine încurcă

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.