Restricții de circulație pe autostrada „Meșterului Manole”. CNAIR: „Se intervine pentru eliminarea unor degradări apărute în carosabil”

Autor  admin   în       1 year în urmã     1165 Vizualizări.  

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță restricții de circulație, luni, 7 august, pe o secțiune a Autostrăzii Sebeș-Turda (A10). 
Șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență pe o altă bandă și să respecte semnalizarea temporară.
„Restricții de circulație astăzi, 07.08.2023 pe A10, km. 0+200 – km. 3+100, județul Alba❗
🟠 Se intervine pentru eliminarea unor degradări apărute în carosabil, fiind instituită restricție de circulație pe banda I (calea 2, sens Turda – Sebeș), circulația desfășurându-se pe banda II, cu restricție de viteză.
🟠 Reparațiile sunt executate de către antreprenorul lucrării aflate în garanție.
Vă rugăm să circulați cu atenție în zona lucrărilor și să respectați semnalizarea temporară⚠️”, au transmis reprezentanții CNAIR. 
Nu e pentru prima oară când sunt probleme pe A10. Din cauza deselor alunecări de teren, circulația a fost închisă temporar pentru reparații. Ultima oară în februarie, când traficul pe sensul de mers Sebeș-Turda a fost închis din cauza unor crăpături în carosabil, circulația realizându-se prin nodul rutier, pe bretelele 3 și 4.
Inițial, constructorul italian Pizzarotti a apreciat că reparațiile vor dura 30 de zile, dar s-a înșelat. Lucrările au durat mai bine de trei luni.
În decembrie 2022, o altă alunecare de teren a avut loc în zona dealului de la Pârâul Iovului. Pe această porțiune a apărut o alunecare a taluzului în rambleu.
În timpul construcției autostrăzii au mai fost alunecări de teren în zona dealului de la Pârâul Iovului, terenul argilos fiind predispus la astfel de fenomene.
Din acest motiv, A10 Sebeș-Turda a fost supranumită și autostrada „Meșterului Manole”.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.