Restart pentru „Drumul Bistriței”. Traseu alternativ, de la Bonțida către Țaga și Beclean

Autor  admin   în       2 years în urmã     2620 Vizualizări.  

Consilierii județeni vor dezbate, în ședința de miercuri, 27 aprilie, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivelor de investiții „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională -Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței”. 

Este vorba de modernizarea a trei tronsoane de drumuri județene, DJ 172A (limita județului Bistrița-Năsăud – Țaga), DJ 161G (Sucutard – Chiriș – Pălatca – Vaida Cămăraș), respectiv DJ 161 (intersecția DN 16 – Gădălin – Bonțida – DN 1C).

Drumul Bistriței folosește, preț de câțiva kilometri, DN16 (Apahida – Mociu), care momentan nu are nevoie de modernizare.

Sectoarele de drum pentru care CJ va aproba indicatorii tehnico-economici

Traseul Regional Transilvania Nord este o cale de legătură nouă între județele Sălaj, Cluj și Bistrița-Năsăud. 

Proiectul a demarat în 15 decembrie 2015 și avea termen de finalizare în vara anului 2020, apoi pe 31 iulie 2021. Evident, este în mare întârziere. Traseul a fost împărțit pe mai multe sectoare de drum. Pentru cele două loturi din județul Cluj au executat lucrări firmele Diferit și Dacia Asphalt.

Beneficiarul n-a fost mulțumit de calitatea lucrărilor realizate de firma Diferit și a reziliat contractul.

Valoarea totală a proiectului „Drumul Bistriţei“ este de aproximativ 75,8 milioane de lei, finanţarea europeană fiind asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

De cealaltă parte a DN1C, spre Sălaj, lucrările sunt gata. Șoseaua de aproximativ 32 de km Răscruci – Borșa – Vultureni – Așchileu – limită cu județul Sălaj a fost recepționată de Consiliul Județean Cluj în luna februarie 2021.

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.