Respins! Ei vor case, urbaniștii vor zonă industrială

Autor  Tudor Știrbu   în       9 luni în urmã     2894 Vizualizări.  

Urbaniștii de la Consiliul Județean Cluj au respins, în ședința de joi, 1 februarie, un proiect imobiliar care se referă la edificarea a 5 locuințe cuplate și un mic spațiu verde, totul pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați, în localitatea Gilău, zona Șesul de Jos.

Specialiștii în urbanism n-au fost de acord cu destinația de locuire, considerând că zona respectivă se pretează doar pentru o funcțiune industrială. 

Proiectul se află în faza studiului de oportunitate și a fost prezentat, joi, în ședința CTATU, de către arhitectul urbanist Vicențiu Lăscuș.

6

parcele au propus beneficiarii acestei investiții; cinci pentru construirea de locuințe, una pentru spațiul verde.

În ședința online de joi, 1 februarie, arh. Vicențiu Lăscuș, de la biroul de arhitectură Progis Consulting, a explicat că beneficiarii investiției propun comasarea a două terenuri situate în extravilanul localității Gilău, apoi introducerea lor în intravilan, după care reparcelarea acestora, rezultând 5 parcele destinate construirii de locuințe cuplate și o parcelă cu destinația de spațiu verde cu acces public.

10

unități locative prevede, în total, proiectul respectiv, cu un regim de înălțime S/D+P+E+M (subsol sau demisol, parter, etaj, mansardă); totul pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați.

Vicențiu Lăscuș a mai spus că parcelele sunt de formă poligonală; accesul pe teren ar urma să fie făcut pe laturile nord și de est, din strada Sub Pădure, respectiv de pe strada Liliacului.

800

de metri pătrați este suprafața fiecărei parcele destinate locuințelor cuplate și 556 de metri pătrați pentru spațiul verde.

La finalul prezentării, arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a explicat că în Gilău există încă mult teren în intravilan care ar putea fi exploatat pentru construcția de locuințe și că nu mai e nevoie ca terenul respectiv să fie introdus în intravilan, ci mai degrabă să fie destinat zonei industriale.

Alin Tișe, care conduce ședințele Comisiei tehnice de urbanism de la CJ Cluj, a propus un „aviz nefavorabil”. Astfel, proiectul a fost respins cu 5 voturi.

Documentația a fost realizată de biroul de arhitectură s.c. Progis Consulting s.r.l. din Gilău. Beneficiarii investiției sunt Călin și Gelu Maier, din Gilău.

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.