Reclamație: „Se scoate apa cu motopompele din lac”. Reacția primăriei: „Este o reclamație falsă. Noi avem camere de supraveghere acolo”
Un locuitor din Chinteni ne-a contactat și a reclamat faptul că în ultimele zile mai multe cisterne ar fi scos cu motopompele apa din lac, în condițiile în care și-așa volumul de apă al lacului este foarte scăzut în această perioadă din cauza temperaturilor foarte ridicate.
Acesta a fost foarte intrigat de situația creată și spune că a întrebat în comună, în stânga și-n dreapta, ce se întâmplă cu apa scoasă din Lacul Chinteni. Localnicul a mai spus că, din acest motiv, flora și fauna din lac ar putea fi foarte afectate de activitatea cisternelor.
DECLARAȚIE
„De o lună se încarcă apă cu motopompele din lacul Chinteni. Nu știu unde se duc cu ea, nici ce se face cu apa asta, mai ales că e plină de bacterii. Lacul este acum la un nivel minim. Eu l-am trecut dintr-o parte în alta și-mi era până la brâu. E foarte mult nămol. Nu știu de ce o scot din lac. Poate o folosesc la construcțiile din comună”.
Reclamația localnicului din comuna Chinteni
Contactat de Media9, primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, spune că n-a primit nicio sesizare referitoare la situația prezentată și crede că este vorba despre o reclamație falsă, mai ales că în zona lacului sunt montate camere video, ale căror imagini se văd la primărie.
DECLARAȚIE
„La noi n-a fost înregistrată nicio reclamație care să privească această situație. Și nu poate fi adevărată, pentru că noi avem camere de luat vederi în acea zonă. Eu, din biroul meu, mă uit zilnic de cel puțin 100 de ori pe camere și n-am remarcat asta. Și ce să facă cu apa asta? Că e plină de mâl și nămol și nu poate fi folosită la nimic. Este o reclamație falsă”.
Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni, pentru Media9
Lacul Chinteni: ce pești se găsesc aici + cui aparține
Lacul Chinteni se află la circa 12-15 kilometri de Cluj-Napoca. Lacul este proprietatea comunei Chinteni și este administrat de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Cluj. Lacul se întinde pe o suprafață de aproximativ 12 hectare și are o origine naturală: se alimentează din ploi și din mici izvoare subterane. Specii existente de pești: crap, caras, fitofag. Înainte se mai găseau somn, știucă și biban.