Rată uriașă de infectare la Cluj, dar copiii merg la școală. Ce manevră s-a făcut

Autor  Ionel Lespuc   în       2 years în urmã     8408 Vizualizări.  

Copiii din județul Cluj, despre care ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, spunea că cel mai probabil vor învăța online de luni, vor merge totuși la școală. Asta în ciuda unei incidențe foarte mari pe județ, pe Cluj-Napoca și, în general, pe localitățile mari.

26,23

este rata de infectare la nivelul județului; Cluj-Napoca a ajuns la aproape 34 la mie.

Clujul se-nalță pe muntele numit COVID-19: a ajuns la o rată de infectare amețitoare. Florești, 35+

Față de săptămâna trecută, indicele care se ia în calcul, și anume procentul de paturi covid ocupate, a scăzut! În timp ce rata de infectare a crescut cu aproape zece procente. Era peste 68, astăzi a fost raportat un grad de ocupare de 65,4%.

Ce s-a întâmplat? Iată ce spune prefectul Tasnadi Szilard: “Alaltăieri, DSP a avut o întrevedere cu managerii de spitale și s-a mărit capacitatea în spitale de la aproximativ 700 de paturi, în total, la peste 1000 în județ”. Adică s-a rezolvat “din pix”.

Comentariu: Haide, amendați-i că zădărnicesc combaterea bolilor!

534

este numărul de pacienți cu covid-19 internați în acest moment, cu 61 de persoane la ATI.

Clujul risca să fie primul județ cu școli și grădinițe închise, lucru de care s-a rezolvat la nivel politic. Atenție, însă! Virusul s-a transmis foarte mult prin intermediul copiilor, așa că rata de infectare va continua să crească. Ne întrebăm și dacă nu cumva, prin mărirea numărului de paturi covid disponibile, nu se neglijează alte categorii de pacienți.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.