RANDĂRI. Iarăși se mișcă mai rapid privații. Centru de adicții propus lângă Cluj, pe o suprafață de peste 45.000 de metri pătrați

PUZ-ul unui centru medical de tratare și recuperare adicții va fi dezbătut în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) din 10 iulie de la Consiliul Județean Cluj.
Iarăși se mișcă mai repede privații decât zona publică. Primăria Cluj-Napoca intenționează la rândul său să construiască un centru de adicții, în zona Sf. Ion, însă proiectul se află doar la începutul parcursului său birocratic.
Centrul de adicții privat este propus în satul Sălicea, comuna Ciurila. Zona de studiu este compusă din terenuri agricole și se află parțial în intravilanul comunei Ciurila; este situată la nord de DN107R pe drumul comunal „strada Independenței”, într-o zonă de urbanizare.
Potrivit memoriului tehnic, zona propusă pentru centrul de tratare a adicțiilor este situată pe un parcelar de tip mixt – zonă locuințe rurale cu regim redus de înălțime și parcelar de tip agricol care în urma introducerii sale în intravilanul comunei reprezintă în momentul de față o zonă supusă urbanizării și sistematizării.
46.127
de metri pătrați reprezintă suprafaţa totală a zonei de studiu care e compusă din 8 parcelare; aici urmează să fie construit centrul de adicții
Conform documentației tehnice, terenul studiat se află la limita administrativ teritoriala a comunei Ciurila. Zona a avut, în mod tradiţional, o utilizare predominant agricolă (păşuni, fânaţe, păduri, pajiști etc), caracteristică poziției sale, dar se învecinează cu zone locuite – locuire de tip rural în zona de câmpie – satul Sălicea.
Infrastructura rutieră propusă prin PUG facilitează accesul la majoritatea parcelelor studiate prin PUZ. Din drumul județean existent DJ107R, există un drum comunal în administrarea Primăriei Ciurila care delimitează latura estică a zonei studiate prin PUZ.
De asemenea există o rețea de drumuri de exploatare, predominant agrară, în curs de amenajare aflate în proprietatea publică a Primăriei Ciurila sau care intenționează a fi trecute în domeniul public, care facilitează accesele la majoritatea parcelele existente și a celor aflate în zona de studiu.
Beneficiarul investiției este Adrian Iancu, str. Ilarie Chendi, iar proiectul a fost realizat de biroul Grama Studio Arhitectura s.r.l. din Cluj-Napoca.
Foto/Randări: Grama Studio Arhitectura