Răchițele se modernizează. Cum ar urma să arate centrul satului în care s-a născut Emil Boc

Autor  Tudor Știrbu   în       1 lunã în urmã     534 Vizualizări.  

Satul în care s-a născut primarul Clujului, Emil Boc, și anume Răchițele, comuna Mărgău, va intra în analiza Comisiei tehnice de urbanism de vineri, 6 septembrie, de la Consiliul Județean Cluj. Culmea, este fix ziua de naștere a lui Boc, face 58 de ani.

Proiectanții propun o amenajare a centrului satului. Vedem acolo spații verzi, mobilier urban, parcări, toate în zona Văii Stanciului.

Au fost atașate și câteva randări, pe care vi le propunem și dumneavoastră mai jos:

 

 

 

Dacă planul urbanistic zonal va fi aprobat, el va merge la Primăria Mărgău spre autorizare.

Satul Răchițele, în care s-a născut primarul Emil Boc, face parte din comuna Mărgău. Satul este format din vatra sa principală și din cătunele Doda Pilii și Ic Ponor, având o populație de 847 de locuitori, Răchițele fiind satul cu populația cea mai mare din comună. Prima atestare documentară a așezării de sub coama Vlădesei este din anul 1792, când s-a ridicat prima biserică, în apropierea actualului lăcaș, în vechiul cimitir. De asemenea, Biserica de lemn din Răchițele a fost construită în anul 1911.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.