PSD-iștii sunt războinici: „Lista noastră va fi mai bună decât a PNL”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     548 Vizualizări.  

Partidul Social Democrat (PSD) Cluj s-a transformat după alegerile din 9 iunie. Rezultatul votului pe județ a insuflat mult optimism membrilor de partid și liderilor. Cel mai clar s-a văzut acest lucru, pentru cei care privesc cu atenție politica, la scrutinul intern de luna trecută: până pe 9 iunie, Vasile Dîncu nici nu mai voia să audă de poziția de președinte, pe care o ocupa interimar, dar după a văzut că treaba merge binișor și a acceptat să candideze. A și câștigat, oricum nu avea concurent.

17,87%

a obținut PSD la alegerile pentru Consiliul Județean, mai exact 53.445 de voturi. Ca să comparăm, în 2020 au primit 13,65% din voturile valabile (concret, 28.011, adică aproape jumătate).

Social-democrații sunt convinși că, la alegerile generale, scorul va fi și mai bun. Se speră la mai mult de 20%, ceea ce înseamnă un senator și doi deputați. Cel puțin. Contează ce se petrece cu redistribuirea voturilor.

Am discutat cu Remus Lăpușan (foto sus), cel care a coordonat campania electorală a PSD, la Cluj. „Am văzut lista colegilor de la PNL (pentru Parlament n.r.), iar a noastră va fi cu siguranță mai bună. Vom veni cu oameni mai cunoscuți și mai experimentați„, a subliniat Lăpușan.

Listele nu au fost încă stabilite, la PSD. Se vehiculează însă niște nume: Alexandru Cordoș, chiar Remus Lăpușan, care ani de-a rândul a refuzat candidatura, Aurelia Cristea, Ovidiu Săcară, Ioan Oleleu. Probabil dintre ei se vor alege ocupanții celor trei locuri clar eligibile, deși există speranță și pentru un al treilea deputat. Până la urmă, clujenii vor decide totul la urne, pe 1 decembrie.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.