Propus de brașoveni, proiectat de suceveni! Ansamblu cu 15 imobile de două etaje și centru comunitar, lângă Cluj

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     2301 Vizualizări.  

Membrii Comisiei de urbanism vor avea de dezbătut, în ședința de joi, 23 februarie, de la Consiliul Județean Cluj proiectul unui mic cartier de case în localitatea Chinteni.

Este vorba despre un proiect imobiliar care presupune construirea unui ansamblu rezidențial format din 15 locuințe individuale cuplate – înșiruite (P+1E+2E retras) și a unui centru comunitar în satul Chinteni.

Proiectul se află în faza de elaborare PUD pentru obiectivul: „ansamblu rezidențial format din 15 locuințe individuale cuplate-înșiruite (P+1E+R, adică parter, etaj întreg și etaj retras n.r.) și centru comunitar”.

5.735

de metri pătrați este suprafața parcelei pe care ar urma să se edifice cele 15 locuințe.

Parcela are suprafața de 5.735 de metri pătrați și o formă trapezoidală, cu dimensiunile maxime în plan de 130,25 x 50,65 de metri.

Deschiderea la stradă este de 45 de metri, se arată în documentația care va fi prezentată în ședința CTATU de la CJ Cluj de joi, 23 februarie.

Care sunt vecinătățile:

  • la N – drum (nc 76345);
  • la E – proprietate Elisabeta Veres (nc 63500);
  • la S – proprietate Statul Român, domeniul public, în administrarea ANIF
  • la V – proprietate Atelier Epitet S.R.L. (nc 81393).

Nu există construcții în vecinătatea amplasamentului. În prezent, terenul este liber de construcții.

Conform PUG-ul realizat de comuna Chinteni, imobilul este situat în intravilanul satului Chinteni, comuna cu același nume, în afara perimetrului de protecție a valorilor istorice și arhitectural-urbanistice, zona de locuințe și funcțiuni complementare UTR L, zubzona locuințelor existente și funcțiuni complementare cu P+1+M niveluri – UTR Le. Folosința actuală a terenului este arabil.

Zona studiată este liberă de construcții. Conform memoriului justificativ, amplasamentul se află la aproximativ 500 de metri de strada Unirii, în lungul căreia sunt înșiruite construcții cu regim de înălțime P, P+1, majoritatea având destinația de locuință.

Ce vrea beneficiarul investiției

  • construirea unui ansamblu rezidențial format din 15 locuințe individuale cuplate-înșiruite (P+1E+R) și centru comunitar;
  • amenajare alei pietonale și carosabile, parcare, loc de joacă, spații verzi și platformă gospodăreasc.

Memoriul tehnic arată următoarele:

  • Ansamblul va fi alcătuit din 5 locuințe tip 1, 6 locuințe tip 2, o locuință tip 3 și 3 locuințe tip 4.
  • Locuința tip 1 va avea dimensiunile de gabarit de aprox. 7.30 x 11.35m și regimul de înălțime P+1E+2Er.
  • Locuința tip 2 va avea dimensiunile de gabarit de aprox. 9.00 x 10.90m și regimul de înălțime P+1E+2Er.
  • Locuința tip 3 va avea dimensiunile de gabarit de aprox. 10.20 x 13.05m și regimul de înălțime P+1E+R.
  • Locuința tip 4 va avea dimensiunile de gabarit de aprox. 9.10 x 10.20m și regimul de înălțime P+1E+2E
  • Centrul comunitar va avea dimensiunile de gabarit de aprox. 33.00 x 8.10m și regimul de înălțime P.

15

locuri de parcare este minimul prevăzut pentru acest proiect imobiliar.

Beneficiarul acestui proiect este s.c. Atelier Epitet s.r.l. din Brașov, iar proiectantul este s.c. ZEN Studio AGD din Gura Humorului, județul Suceava.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.