Propunere simpatică: stâlpișori colorați lângă școli. „Conduce la întărirea stimei de sine”

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     1638 Vizualizări.  

Clujenii contribuie la înfrumusețarea orașului. Deocamdată, destul de puțin, dar există speranțe că implicarea lor va fi tot mai mare. Vă propunem să trecem în revistă câteva dintre proiectele din programul de bugetare participativă online, relansat de Primărie după un an de pauză. 

Astăzi vă invităm să analizați ideea lui Flavio-Gino Tramonte, un tânăr de origine italiană care are 26 de ani. Proiectul lui Flavio privește colorarea stâlpișorilor de pe trotuare în preajma instituțiilor de învățământ. 

“Propun colorarea stâlpișorilor din preajma creșelor, grădinițelor și școlilor, liceelor pentru a crea un mediu atractiv, colorat, vioi pentru copiii din Cluj-Napoca”, spune Tramonte. Astfel de stâlpi, colorați sau chiar pictați, există în mai multe orașe ale lumii.

Costul implementării proiectului a fost estimat la 30.000 de euro. “Includerea diferitelor forme de artă (pictură, muzică, dans, teatru, etc) în viața elevului conduce la o deschidere către nou, la întărirea stimei de sine, la sporirea dorinței, precum și a capacității de a fi creativ. Arta a avut mereu rolul de a lăsa omul să fie creativ, să se descopere pe el, să își descopere aptitudinile, abilitățile și capacitățile, arta a reușit mereu să ne facă să comunicăm, să fim deschiși, fără prejudecăți, ne-a ajutat mereu să îl înțelegem mai bine pe cel de lângă noi. Acest proiect să fie implementat la cât mai multe unități de învățământ.”, a mai precizat tânărul.

Programul bugetareparticipativă.ro abundă de idei interesante, însă există și unele care nu sunt de competența Primăriei sau aflate în diverse faze de implementare. Municipalitatea evaluează proiectele, iar peste 38 de zile este prevăzută să înceapă prima etapă a votare.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.