Proiect imobiliar propus în două variante, în apropiere de Autostrada Transilvania

Autor  admin   în       2 years în urmã     976 Vizualizări.  

Un proiect imobiliar cu două variante urmează să fie dezbătut în ședința Comisiei de urbanism de joi, 10 noiembrie, de la Consiliul Județean Cluj. 

6.400

de metri pătrați este suprafața totală pe care ar urma să se edifice micul ansamblu imobiliar.

Este vorba despre o dezvoltare imobiliară pe o suprafață de 6.400 de metri pătrați în localitatea Luna, limită cu municipiul Câmpia Turzii, cu acces din drumul European E60.

 

Locuințe individuale și duplex

Proiectul se află acum în faza de studiu de oportunitate „elaborare PUZ parcelare teren în vederea construirii de locuințe individuale și a unor locuințe de tip duplex”.

Conform documentației, terenul pe care se propune realizarea investiției aparţine intravilanului comunei Luna, la ieșirea din localitate spre Câmpia Turzii.

Beneficiarii investiției sunt soții Ștefania și Costin Viorel Șumandea, iar proiectantul general este s.c. ATELIER LFV s.r.l.

În ansamblu se propune amenajarea a 12 loturi de teren pentru locuințe individuale sau locuințe de tip duplex. Acestea vor avea acces de pe strada din incintă sau din drumul european E60.

Două variante propuse

În prima variantă (foto jos), proiectantul propune cinci locuințe individuale cu suprafețe cuprinse între 430 și 470 de metri pătrați + patru locuințe duplex cu suprafețe de cel puțin 730 de metri pătrați fiecare + un spațiu de joacă pentru copii de 285 mp și trei artere în interior.

În total, în această variantă, ar fi vorba de 13 imobile (5 locuințe individuale + 4 duplexuri), care vor avea un regim de înălțime de P+E (parter + etaj).

În cea de-a doua variantă (foto jos), proiectantul propune 10 locuințe individuale cu suprafețe cuprinse între 430 – 471 mp + un duplex în interiorul parcelei cu o suprafață totală de aproximativ 700 mp, un spațiu de joacă de 285 mp și trei artere de circulație în interior.

Potrivit documentației, în imediata vecinătate a parcelei studiate sunt edificate locuințe individuale (P, P+E), cele mai apropiate fiind pe parcelele învecinate direct (pe latura sud-est și pe latura nord-vest). Pe latura de sud-est sunt edificate locuințe mai vechi, din anii ’70 – ’90, acestea având retragerile față de aliniament între 3,5 și 5 metri.

Pe o parte din latura de nord a parcelei există o interdicție de construire din cauza culoarului de protecție al autostrăzii Brașov – Borș.

Proiectantul mai susține în documentație că integrarea în zonă a construcţiilor noi se va face cu respectarea şi corelarea atât a regulilor de bază privind ocuparea terenului, cât şi a celor privind amplasarea şi conformarea construcţiilor.

Sursa foto: s.c. ATELIER LFV s.r.l.

 

 

 

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.