Proiect imobiliar pe 3 hectare, respins. Primărița din Chinteni acuză că s-a construit ilegal

Autor  Tudor Știrbu   în       11 luni în urmã     3647 Vizualizări.  

Proiectul imobiliar propus pe o suprafață de peste 30.000 de metri pătrați în localitatea Chinteni a fost respins în ședința Comisiei tehnice de urbanism de joi, 9 noiembrie, de la Consiliul Județean.  

Vă dăm explicațiile mai jos. Merită să le citiți, pentru că a fost, din nou, cum a vrut primărița din Chinteni, Lucia Suciu. Argumente condimentate cu „sare și piper” :-)).

Lucia Suciu: „Beneficiarii trecuți pe planșe nu sunt reali”

Proiectul respectiv se afla la punctul 2 al ordinii de zi și a fost prezentat de către arh. Andrei Rus. Nu bine s-a „încălzit” reprezentantul proiectantului, că a intervenit online edilul-șef al comunei Chinteni, Lucia Suciu. Care i-a transmis arhitectului că … n-are rost să continue prezentarea, pentru că primăria se opune realizării proiectului. Și a început enumerarea motivelor.

„Domnul proiectant n-a trecut pe la sediul primăriei din Chinteni. Beneficiarii trecuți pe planșe nu sunt reali. Cicoș Silvia, Cicoș Valentin, Goga Simona și alții și-au exprimat punctul de vedere că nu doresc să intre în acest PUZ. Mai mult, a fost un litigiu pe rolul instanțelor de judecată.

Astăzi, acolo, avem alți proprietari. Toate documentațiile, împreună cu sentința, sunt depuse la Oficiul de Carte Funciară. Discutăm aici despre un teren în extravilan. Tocmai am avut în urmă cu o săptămână faza finală a Planului Urbanistic General și nu suntem de acord să extindem această zonă, pentru că zona de acolo nu este în regulă.

Ce vreau eu să mai supun atenției dumneavoastră este faptul că domnul Cicoș Sorin (unul dintre investitori – n.r.) are deja edificate construcții ilegale pe acest teren. El a fost somat, invitat, citat, cum doriți dumneavoastră să-i spunem, la sediul nostru, dar efectiv n-a dat curs la nicio invitație. Se ascunde în spatele tatălui său și nu reușim să luăm legătura cu el.

Nici timpul nu ne-a permis să aplicăm sancțiunile, dar ne vom ocupa în perioada următoare. Deja acolo avem edificate construcții ilegale”, a transmis, dintr-o suflare, primărița din Chinteni.

„Avem cu totul și cu totul alți proprietari”

La rândul său, proiectantul a spus că, din cele discutate cu Sorin Cicoș, acesta i-ar fi transmis că a discutat cu beneficiarii care ar fi fost de acord cu proiectul.

„Nu a discutat cu ei. Eu am vorbit ieri după-amiază cu ei și nu doresc asta, pentru că n-au situația juridică clară în acest moment. Și-avem cu totul și cu totul alți proprietari în urma unei sentințe judecătorești. Domnul Cicoș Ambrozie nu există, doamna Cicoș Silvia nu există…”, a explicat edilul din Chinteni.

Ultima propoziție l-a contrariat pe Alin Tișe, cel care conduce ședințele Comisiei tehnice de urbanism de la CJ Cluj.

„Cum adică nu există? Au decedat sau ce?”, s-a interesat președintele CJ Cluj.

„Instanța de judecată a decis că acest teren revine altor proprietari. A fost un litigiu pe dreptul de proprietate și avem o sentință nouă. Mai e ceva: Planul Urbanistic General din 2018 (cel vechi – n.r.) prevedea că acest teren este în intravilan, dar (în PUG – ul nou – n.r.) am optat să-l scoatem în extravilan pentru că realmente n-avem cum crea drumurile acolo neavând o situație juridică clară a întregii parcele”, a explicat Lucia Suciu.

Ascultând argumentele, Tișe i-a dat dreptate primăriței din Chinteni, spunând că trebuie să ia o decizie „în concordanță cu decizia autorităților locale”, și le-a propus membrilor CTATU un „aviz nefavorabil”.

„Urmare a poziției primăriei, nu suntem în prezent de acord de a se extinde intravilanul promovat deja prin PUG-ul comunei”, a explicat Alin Tișe.

Proiectul a primit 4 voturi „aviz nefavorabil” și, astfel, a fost respins.

 

Nu este pentru prima oară când primărița din Chinteni, Lucia Suciu (foto sus), se opune realizării unor proiecte imobiliare în comuna pe care o administrează de peste 20 de ani. De fiecare dată când a luat decizia asta, a fost prezentă în ședințele CTATU și și-a expus motivele.

Media9 a scris despre ele. Articolele pot fi citite mai jos:

„Mastodont” lângă aquapark. Primărița: „Vă veți întreba cine a fost cretinul care a edificat o asemenea construcție?”

Primărița din Chinteni și arhitectura comunei: s-a opus unui proiect imobiliar pentru că nu-i plăcea acoperișul

„Zidul Berlinului” de la Chinteni. De ce sunt respinse proiectele imobiliare în comuna „primăriței de fier”

Ansamblul de case din Chinteni, aviz nefavorabil. Alin Tișe: „Nimic nu crește într-o comună dacă nu obțineți acordul primarului”

Media9 te invită să citești și despre proiectul care a „căzut” astăzi, în ședința Comisiei de urbanism de la Consiliul Județean Cluj, așa cum a fost prezentat el în documentația tehnică realizată de proiectant:

Proiect imobiliar dezvoltat lângă Cluj pe o suprafață de peste 30.000 mp. „Constituie un proiect generator pentru întreaga zonă”

 

 

 

 

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.