Proiect imobiliar dezvoltat lângă Cluj pe o suprafață de peste 30.000 mp. „Constituie un proiect generator pentru întreaga zonă”

Autor  Tudor Știrbu   în       12 luni în urmã     6464 Vizualizări.  

Un proiect imobiliar de proporții urmează să fie dezvoltat în localitatea Chinteni, comuna cu același nume. Proiectul se află în faza avizului de oportunitate și va fi discutat în ședința Comisiei tehnice de urbanism de joi, 9 noiembrie, de la Consiliul Județean Cluj. 

68.700

de metri pătrați este suprafața zonei studiate, însă zona care urmează să fie reglementată prin PUZ este de 32.300 de metri pătrați.

Documentația a fost întocmită la cererea beneficiarilor pentru lucrarea „elaborare PUZ pentru construire locuințe unifamiliale individuale, acces, utilități” în localitatea Chinteni, jud. Cluj.

Zona studiată prin PUZ are o suprafață totală de circa 68.700 mp, iar zona reglementată prin PUZ are o suprafață totală de circa 32.300 mp. Zona reglementată prin PUZ este alcătuită din 13 parcele și sunt libere de construcții.

Proprietarii celor 13 parcele

Vecinătățile zonei studiate

  • nord: proprietăți private;
  • sud: drum public;
  • est: proprietăți private;
  • vest: drum public.

Potrivit documentației tehnice, zona este deservită în prezent de drumuri publice de pământ neamenajate, aflate la nord, sud, est și vest de amplasament. Traseul drumului public de la sud a rezultat în urma folosirii lui în mod uzual și repetat de-a lungul timpului și a fost cadastrat în consecință.

Drumurile de la nord, vest și est sunt de pământ și neamenajate, cu un gabarit variabil între 3,30 metri și 6,50 metri.
Accesul auto și pietonal pe parcele va fi realizat din drumurile publice existente în zonă.

Drumurile publice de acces aflate la nord, est și vest vor fi reglementate la un profil de 9 metri. Profilul propune trotuare pietonale pe ambele părți de 1,5 metri și un carosabil de 6 metri, câte o bandă de 3 metri pe fiecare sens de circulație.

Drumul public de acces de la sud va fi reglementat la un profil de 8,5 metri. Profilul propune trotuare pietonale pe ambele părți de 1,5 metri și un carosabil de 5,5 metri, câte o bandă de 2,75 metri pe fiecare sens de circulație.

Incinta va fi amenajată cu platforme destinate circulației auto și pietonale, restul spațiilor rămase neconstruite vor fi păstrate și amenajate ca spații verzi ambientale.

În vecinătatea zonei studiate se află rețele edilitare urmând ca parcelele reglementate să beneficieze de posibilitatea de racordare la acestea prin extinderea rețelelor existente.

CITAT

„Planul Urbanistic Zonal propus constituie un proiect generator pentru întregul areal, se înscrie în proiecțiile de dezvoltare ale administrației cu privire la zonă, așadar este mai mult decât oportună și binevenită oferta beneficiarilor de a reglementa zona în vederea construirii unor locuințe unifamiliale individuale”.

Fragment din documentația proiectului imobiliar din Chinteni 

Conform memoriului tehnic, costurile ce vor fi suportate de către investitor constau în realizarea investiției (construire locuințe individuale) și racordarea la utilitățile existente. Beneficiarii nu prevăd costuri ce vor cădea în sarcina autorității publice locale.

Proiectul acestei lucrări a fost realizat de biroul de arhitectură Semaroots s.r.l. din Cluj-Napoca.

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.