Proiect cu 18 case, instituții și servicii publice + zonă verde, propus pe o suprafață de 5 hectare

Autor  Tudor Știrbu   în       9 luni în urmã     1685 Vizualizări.  

Un proiect imobiliar de proporții însemnate va fi discutat în ședința Comisiei tehnice de urbanism de miercuri, 21 februarie, de la Consiliul Județean Cluj. Proiectul se află acum în etapa de elaborare „PUZ regulament de construire pentru zona de instituții și servicii publice și zonă rezidențială”.

48.950

de metri pătrați este suprafața totală a celor două parcele pe care urmează să se dezvolte această investiție

Proiectul se întinde pe o suprafață de aproape 5 hectare și va cuprinde o zonă pentru instituții publice și servicii și o zonă rezidențială în satul Copăceni, comuna Săndulești. Terenul propus spre reglementare are o suprafață totală de 48.950 de metri pătrați și este compus din două parcele: una de 40.000 mp, cealaltă de 8.950 mp.

4.360

de metri pătrați este suprafața destinată spațiilor verzi.

18

este numărul total al loturilor pe care ar urma să fie construite casele.

Pentru zona rezidențială se propune o parcelare a terenului în loturi de minimum 1.000 mp, având fiecare o lățime de cel puțin 15 metri la drum. Astfel, vor fi 18 loturi cu suprafețe cuprinse între 1.058 și 1.509 mp fiecare pe care vor fi construite locuințe având un regim de înălățime de S (subsol)/D (demisol) + P (parter) + M (mansardă). Totalul suprafeței de teren destinat construcției de locuințe este de 23.641 mp.

Terenul este amplasat în zona DN1 – Km 450+621 si Km 450+742 dreapta, în intravilanul localității Copăceni.

Cu cine se învecinează:

  • la sud-vest cu DN1-E60;
  • la sud-est sunt parcele libere de constructii – terenuri arabile în intravilan – cadastrate (Maria Crișan și Bogdan Cerghizan);
  • la nord-vest cu un teren arabil intravilan necadastrat Petru Hidișan;
  • la nord-est – limita intravilanului și apoi un drum de exploatare situat în extravilan.

CITAT

„Functiunea propusă se include în programul de dezvoltare a localității, dezvoltarea locuirii permanente a tinerilor localnici la standarde moderne, având ca scop reducerea migrării tineretului către alte centre urbane”.

Fragment din memoriul acestui proiect

Potrivit memoriului tehnic, accesul pe proprietate se propune prin rezolvarea pe fiecare teren a câte unui acces auto din DN1 conform unei documentații tehnice.

În interiorul terenurilor, a zonei parcelate, drumul de acces carosabil va avea o lățime totală de 9 metri, o pantă de 3% și o suprafață de 4.326 mp.

Drumul interior de pe parcelă are o lungime de 471 metri, cu acces direct din DN1, făcând legatura între DN1 si drumul de exploatare De 210 situat la nord-est de parcelă.

Drumul de exploatare (care acum are o lățime de 4,21 metri), situat la nord-est de terenul studiat, urmează să fie lărgit la o sectiune de 9 metri prin cedarea unei suprafețe de 110 mp pentru acesta. Acest drum interior va deservi atât zona de instituții și servicii publice, cât și zona rezidențială.

Beneficiarul (investitorul) acestei dezvoltări imobiliare este o anume Ruxandra Cătălina Popescu, iar proiectul a fost realizat de biroul de arhitectură și urbanism Darhcad Proiect din Turda.

 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.