Proiectul sirian s-a aprobat, chiar dacă ahitectura are „unele frământări”: „Acolo se adună păianjeni, nimic mai mult”
Specialiștii din Comisia de urbanism a Consiliului Județean Cluj au avizat favorabil, în ședința de joi, 13 octombrie, proiectul construcției a două locuințe unifamiliale în comuna Chinteni. Cu unele obiecții, cu unele recomandări.
Este vorba despre două locuințe unifamiliale situate pe strada Munții Oașului, în intravilanul comunei Chinteni.
Beneficiarii acestei investiții sunt omul de afaceri Marwan Saadeddin și Eva Saadeddin, respectiv Shadi Saadeddin, analist la Emerson, şi Medana-Andra Saadeddin, stomatolog. Marwan Saadeddin (68 de ani) este cetățean român de origine siriană.
El s-a născut în Damasc, în 20 august 1954, dar a venit la Cluj în urmă cu mult timp. A primit cetățenia română în 2000.
Primărița din Chinteni n-a fost la ședință
În timpul ședinței de joi, 13 octombrie, a Comisiei Tehnice de Amenajare Teritorială și Urbanism (CTATU) de la CJ Cluj, reprezentanta proiectantului a prezentat documentația referitoare la această lucrare. Trebuie spus că la ședință n-a mai participat, așa cum o făcea de fiecare dată, primărița din Chinteni, Lucia Suciu.
Care, aproape de fiecare dată, avea câte o împotrivire, obiectivă ori subiectivă. Poate că lipsa ei a fost de bun augur pentru beneficiarii acestei investiții. Poate că nu, nu se știe. Cert este că proiectul i-a convins pe urbaniști și a trecut în etapa următoare.
Ce prevede proiectul familiei româno-siriene
Proiectul prezentat în ședința CTATU prevede construirea a două locuinţe unifamiliale cu regim de înălţime S+P+E.
1.360
de metri pătrați au împreună cele două parcele aflate în proprietatea lui Saadeddin Marwan și a soției sale, Saadeddin Eva.
Potrivit memoriului tehnic prezentat, parcelele au suprafaţe de 560 mp, respectiv de 800 mp. Accesul se va face din strada Munţii Oaşului cu o lăţime de aproximativ 9 metri. La limita posterioară, o parcelă se învecinează cu Valea Chintăului.
Vecinătăţi:
- la nord-est: strada Munţii Oaşului;
- la sud-est: proprietate privată;
- la sud-vest: Valea Chintăului;
- la nord-vest: proprietate privată.
Accesele auto și pietonale se fac prin intermediul aleilor de incinta racordate la drumul de acces – strada Munţii Oaşului.
Proiectantul a prevăzut două locuri de parcare, câte unul pentru fiecare locuinţă. La nivelul spaţiilor verzi se propun plantaţii cu vegetaţie înaltă şi arbuşti ornamentali. Noua construcţie se va racorda prin branşamente la reţelele edilitare publice, a transmis proiectantul.
Partea de arhitectură n-a prea plăcut
Arhitectul șef al județului Cluj a intervenit în timpul ședinței și a recomandat să se lucreze la partea de arhitectură, care are „unele frământări”. El s-a referit la faptul că în proiectul prezentat, casele au acoperișuri care vin unul peste altul.
DECLARAȚIE
„Nu știu de ce v-ați chinuit să faceți două acoperișuri, când putea fi doar unul singur. Pentru că aici e zona unde se adună păianjeni și nimic mai mult”.
Claudiu Salanță
Reprezentanta biroului de proiectare a fost de acord și a spus că va remedia situația.
Alin Tișe, care conduce ședințele CTATU, a propus un vot favorabil, cu obligația ca proiectantul să vină în următoarea ședință de urbanism de la CJ Cluj cu recomandările propuse și însușite. Proiectul a fost avizat favorabil cu 7 voturi.