Probleme după prima zi. Noul tren electric inaugurat ieri în prezența premierului și ministrului Transporturilor n-a mai pornit în această dimineață

Autor  admin   în       4 luni în urmã  

Călătorii care așteptau, în această dimineață, trenul electric Alstom Coradia Stream, inaugurat cu doar o zi înainte cu premierul și ministrul Transporturilor la bord, au fost nevoiți să-și schimbe planurile. Trenul, care trebuia să plece din București spre Brașov la ora 5:40 și să parcurgă traseul în două ore și jumătate, a fost anulat din cauza unor erori apărute în computerul de bord.

Potrivit unui anunț al Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF), a fost vorba de „erori afișate de computerul de bord”. Mai precis, sistemul trenului nu s-a resetat în timp util după tractarea la depou și decuplarea locomotivei de manevră. Pasagerii afectați au fost redirecționați către următorul tren programat, cu o întârziere de 30 de minute.

Trenul nou a trebuit să fie anulat în această dimineață în urmă unor erori afișate de conputerul de bord care nu s-au resetat în timp util, după tractarea la depou și decuplarea locomotivei de manevră. Călătorii au fost redirijati către următorul tren programat cu 30 min mai târziu”, se arată într-un anunț al ARF, citat de economedia.ro.

Inaugurare cu fast

Trenul Coradia Stream preluat de ARF și pus în circulație (din lotul de 37 trenuri contractate în martie 2022) nu are în prezent vreo rezervă tehnică, până la intrarea în parc a următoarelor trenuri.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și premierul Marcel Ciolacu au inaugurat noul tren miercuri dimineață. Aceștia au călătorit de la București la Braşov, cu primul tren electric achiziţionat în ultimii 35 de ani, și primul nou în ultimii 22 de ani.

În total vor fi 37 de trenuri electrice

Modelul Coradia Stream este primul tren furnizat de către firma producătoare Alstom Ferroviaria S.p.A. pentru transportul feroviar de pasageri din România, în cadrul contractului de achiziție încheiat și derulat de către ARF.

Noul tren electric poate circula cu o viteză maximă de 160 km/h și are o capacitate de 55 locuri la clasa întâi, 294 de locuri la clasa a doua și 2 locuri destinate persoanelor cu mobilitate redusă, a precizat ministrul Transporturilor pe Facebook.
Noul tren a fost achiziționat, împreună cu alte 36 trenuri, în baza unui contract în valoare de 1,7 miliarde lei (fără TVA), finanțat prin Programul Transport 2021-2027.
Foto: Sorin Grindeanu/Facebook

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.