Primarul nu uită că e angajatul UBB. Parcările în centru: de la „nicio excepție” la 19

În noiembrie 2016, Primăria Cluj lua o serie de decizii importante: instituirea zonelor de parcare I și II, creșterea prețurilor și eliminarea completă a rezervărilor de locuri în zona centrală. Erau permise doar abonamentele riveranilor. „Nu facem nicio excepție”, se mândrea primarul.
Emil Boc a dorit să pună astfel în practică o măsură europeană, menită să descurajeze staționarea mașinilor în buricul târgului. Numai că povestea a durat puțin și, oricum, nu a fost respectată. Consecvență a la Cluj – în decembrie 2017 a venit o hotărâre de Consiliu Local prin care se deschidea calea excepțiilor: universitățile, pentru protocol, și băncile, pentru mașini de transport valori. „Cel mult două”, a spus atunci Boc. Precedentul s-a creat cu câte două locuri pentru Banca Națională, Banca Transilvania, sucursala Cluj, de pe Eroilor, și Universitatea Babeș-Bolyai.
Plecând de la HCL-ul din 2017, s-au tot făcut însă derogări. Unele, cu simțul măsurii, altele nu tocmai. Uite cum stăm astăzi, potrivit Biroului Mass-Media al Primăriei: “În evidenţele Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor există emise un număr de 554 de abonamente de tip riveran şi un număr de 31 de locuri rezervate conform HCL 986/2017 cu completările şi modificările ulterioare”.
Cine are rezervate locuri: Banca Transilvania (3 locuri), Unicredit Bank (2 locuri), Universitatea Babeş Bolyai (19 locuri), Banca Naţională a României (3 locuri) şi CEC (4 locuri).
UBB a ajuns de la două la 19! Ăsta da protocol! Dincolo de glumă, putem să observăm doar că primarul Emil Boc este în continuare angajat al universității, unde, atunci când are timp, predă cursuri. Cum să nu îi ofere parcări?