Primăria îl ignoră pe Sile Pușcaș și licitează proiectul din zona Platinia

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     2200 Vizualizări.  

Cu tot scandalul creat de către dezvoltatorul Sile Pușcaș, care a cerut revocarea donației străzii din fața Platinia către Primărie, proiectul de extindere a străzilor din zonă merge înainte. Municipalitatea a scos la licitație proiectarea și execuția acestor lucrări.

27,8

milioane de lei este valoarea estimată a contractului.

„Ne-a dat în judecată, dar proiectul merge înainte”, a spus primarul Emil Boc, săptămâna trecută.

Planul prevede lărgirea Căii Mănăștur și a Căii Moților la cinci benzi auto, pe anumite segmente; vor apărea piste de biciclete și arbori pe marginea drumului. De asemenea, strada Mărginașă va avea trei benzi înainte de intersecție; din păcate, Primăria a renunțat să lărgească această arteră până în Zorilor, așa cum anunțase inițial. Strada Mărginașă ar urma să ajungă la 9,7 metri lățime (benzi auto de 2,9 metri), cu o deschidere de peste 12 metri înainte de intersecție.

Proiectul închipuie o stradă a Oțetului largă, cu un pod peste Canalul Morii și joncțiune cu strada Uzinei Electrice. Un bulevard de-a dreptul, de la Calea Mănăștur la Podul Garibaldi. Odată cu apariția acestei intersecții, vom avea bandă bus din Mărăști până în Mănăștur. Calea Mănăștur este complet regândită: trotuarele se îngustează, apar două piste de biciclete, două benzi pentru mijloace de transport în comun și rămâne doar câte o bandă pe sens pentru automobile.

Străzile Oțetului și Uzinei Electrice vor avea 21 de metri lățime, cu trotuare de cel puțin 1,9 metri, cu piste de biciclete de 2 metri lățime, cu benzi auto de 2,9, respectiv 3 metri.

Pe Moților și pe Ilie Măcelaru se expropriază 3.155 de metri pătrați. 1.205 mp construiți, pe Moților, respectiv 558 de metri pătrați, din care 263 construiți, pe Ilie Măcelaru.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.