Presa a pus lupa pe arhitectul șef al Clujului. “Eu dorm liniștit”

S-a scris zilele acestea în media despre un presupus conflict de interese în care s-ar afla arhitectul-șef al municipiului Cluj-Napoca, Daniel Pop. Că ar aviza proiecte în care este implicat tatăl său, Titus Pop, pensionar și antreprenor. Media9 a vorbit astăzi cu Daniel Pop.
“Cine a scris nu s-a informat deloc. Eu nu am semnat nimic în legătură cu acest proiect. M-am recuzat, sunt mai multe persoane care mă pot suplini și care au semnat documente referitoare la proiectul în cauză. Vă dați seama că nu îmi doresc să ajung la un conflict de interese. Așa că eu dorm liniștit”, a spus Pop.
Daniel Pop a explicat că toți cei care administrează un oraș pot supune atenției autorității publice o cerință proprie sau a unor membri ai familie, de aceea există acest mecanism al recuzării. La care și el a apelat, în legătură cu ansamblul Transilvania Smart City, cu care colaborează tatăl său.
A apărut informația că DNA le-a solicitat declarații mai multor persoane implicate în proiectul Transilvania Smart City. Procurorii au suspiciuni că Adrian Gurzău l-a angajat pe Titus Pop drept „consultant” ca să obțină ilegal atorizații de construire.
Transilvania Smart City, mai cunoscut drept “cartierul Elenei Udrea”, a obținut deocamdată o singură autorizație de construire, iar primul imobil încă nu a “ieșit din pământ”. Momentan, procesul de dezvoltare a cartierului este blocat de o serie de neînțelegeri. Elena Udrea a acuzat recent “Grupul de la Cluj” că dorește să o deposedeze de proiect.
„După ce m-au băgat în pușcărie, grupul de la Cluj continuă să se folosească de justiția pe care o controlează (și alte instituții), ca să preia în mod abuziv proiectul Transilvania Smart City! PS: Dovezi? Evident ca am”, a spus Elena Udrea, pe pagina ei de Facebook.
Pe de altă parte, consorțiului PHG, condus de Maricel Păcuraru, a devenit partener al lui Adrian Alexandrov, soțul Elenei Udrea, și Adrian Gurzău, în proiectul TSC. Părțile s-au înțeles pentru dezvoltarea și finalizarea proiectului imobiliar. Acționarii consorțiului PHG sunt câteva nume foarte cunoscute, precum Maricel Păcuraru, Bobby Păunescu, Cozmin Gușă și Iulian Horneț, ba chiar și foști miniștri, cum este cazul lui Miron Mitrea sau Gabriel Oprea. Din păcate, pentru imaginea viitorului cartier, mulți dintre ei au avut probleme cu justiția în anii trecuți.
Orășelul TSC ar urma să se ridice pe dealul Borzaș, cu acces de pe Calea Someșeni și de pe strada Moș Ion Roată. Suprafața pe care o au la dispoziție investitorii este de 350.000 metri pătrați. Primul pas înseamnă edificarea a cinci blocuri.