Povești de Crăciun: Emil Boc și cățelușa. Medic veterinar: Anul acesta avem un vârf de abandonuri
Primarul Clujului, Emil Boc, a povestit astăzi cum a salvat o cățelușă. Să o luăm ca pe o poveste de Crăciun, deși noi așteptăm de regulă altfel de informații, de interes general, care ne afectează viața etc, de la edilul șef. Veți găsi la final de articol și date concrete, fără sirop, despre câinii fără stăpân.
Boc a povestit că mergea acasă, la Răchițele, și a remarcat cățelușa în același loc și la dus, și la întors, între localitățile Mărgău și Scrind. Primarul a recunoscut însă mai târziu că fiica sa, Cezara, este cea care are o mare pasiune pentru animale. “Părea abandonată, a stat opt ore în același loc. Dacă nu o luam noi, nu știu dacă trecea noaptea. Venea vulpea să se joace cu ea și apoi o omora”, a spus primarul.
Cățelușa a fost adusă la Cluj și pusă, prin intermediul RADP, pe lista de adopții și a ajuns la o familie cu trei copii din Germania. “Am văzut fotografii, are o cușcă de ultimă generație”, a menționat primarul. Happy end!
Aceasta nu e povestea câinelui găsit de primar undeva prin Zorilor. Aceea este altă istorisire, pe care Boc a promis să o împărtășească fanilor de pe Facebook.
Emil Boc a făcut însă un apel către clujeni să nu abandoneze animalele, respectiv ca, în cazul în care nu le mai pot întreține, să sune la RADP, care are un centru de gestionare a câinilor fără stăpân. Noi punem accentul pe a nu abandona, respectiv de a steriliza. Întrucât ce nu a zis primarul este că centrul RADP are capacitatea depășită. 281 de locuri existente, 327 de câini instituționalizați.
Călin Pop este medicul veterinar care conduce acest centru. “Anul acesta avem un vârf de abandonuri, mai ales la pui. Ni se raportează în medie 30 de pui abandonați pe săptămână! Noi nu mai avem locuri și îi dirijăm pe cei mai mulți către alte organizații. Senzația este că nu se respectă legislația privind sterilizarea”, a declarat Pop.
Din păcate, numărul de adopții internaționale a scăzut. Cățelușa salvată de familia Boc a avut noroc, întrucât comunitatea internațională care adopta câini fără stăpân din România a redus turația pe țara noastră și s-a concentrat, anul acesta, pe animale din Ucraina.