Podul N intră în reparații. Ce îi așteaptă pe șoferi, de luni

Autor  Ionel Lespuc   în       6 years în urmã  

Primarul Emil Boc a anunțat că Podul N, din cartierul Mănăștur, va intra în reparații. Data de începere a lucrărilor este 18 februarie, iar termenul de finalizare este de nouă luni. 

“Acest pod a fost construit în 1975 și de atunci nu s-au făcut lucrări de reparații. Din 18 februarie va intra în reparații. Lucrările se vor efectua sub trafic, pe segmente”, a spus Boc, la Realitatea FM.

”S-a optat pentru utilizarea unui sistem arhitectural care să confere o imagine dinamică indiferent de punctul din care este privit. Astfel că, pentru obținerea efectului descris mai sus, s-a propus montarea unor plăci compozite cu fețe de aluminiu (oțel inoxidabil, cupru, alamă sau zinc) pe structura metalică ancorată cu elemente prefabricate din beton ale pasajului și parapet din tablă perforată”, se arată în proiect.

Și iluminatul stradal va fi modernizat. Stâlpii de pe pod vor avea 6 m înălțime, iar cei de pe străzile din jur, 10 m. Noii stâlpi de iluminat au fost împărțiți astfel: Calea Florești – 15, Str. Bucium – 10, Bulevardul 1 Decembrie – 10, bretelele de urcare pe pod – 39 de stâlpi.

6

camere video urmează să fie instalate pentru supravegherea circulației de pe podul N.

Pe lângă aspectul estetic, sunt și altele care vizează utilitatea podului prinse în proiectul de modernizare. Urmează să se realizeze o hidroizolaţie performantă, să se pună borduri de granit, să se refacă trotuarele şi să se aştearnă covor asfaltic proaspăt. Noutatea o reprezintă panourile fonoabsorbante, datorită cărora locuitorii din Mănăştur vor fi mai puţin afectaţi de zgomotul produs de trafic.

Pasajul va avea partea carosabilă de 18.50 m lățime, pista de bicicliști de 2 m lățime pe partea dreaptă și trotuare de 1,20 m lățime dreapta, respectiv un metru lățime pe partea stângă.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.