Peste 185 de milioane de lei investiți în sănătate, în ultimii doi ani, la Cluj. Care este numărul pacienților tratați

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au făcut o analiză referitoare la gestionarea crizei sanitare, la doi ani de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, de către cele patru spitale din subordine implicate în lupta cu acest virus.
Cele patru unități medicale sunt Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Recuperare și Spitalul de Urgență pentru Copii.
Astfel, în cele patru unități medicale au fost internați în acest interval 26.424 de pacienți. Peste 97% dintre aceștia au fost vindecați, externați la cerere sau transferați la alte spitale, durata medie de spitalizare fiind de 7,96 zile.
Potrivit reprezentanților CJ Cluj, pentru a face față acestei provocări fără precedent, în anii 2020 și 2021 Consiliul Județean Cluj a susținut masiv sectorul medical, alocând capitolului sănătate, cumulat, nu mai puțin de 186.176.180 de lei (aprox. 37,6 milioane de euro).
Tișe: Acești doi ani de pandemie nu au fost deloc ușori
„Mulțumesc, încă o dată, întregului personal implicat în tratarea celor mai grave cazuri de COVID-19 din regiune. Sunt convins că acești doi ani de pandemie nu au fost deloc ușori și îi felicit pe toți cei care au continuat să lupte și să depună eforturile necesare pentru a îmbunătăți starea de sănătate și a salva mii de vieți. În ce ne privește, vom continua să susținem sistemul sanitar clujean, așa cum am făcut și până acum, o dovadă în acest sens fiind cele 37,6 milioane de euro alocate în ultimii doi ani capitolului Sănătate”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
LaCluj pandemia a debutat pe 27 februarie 2020, dată la care Spitalul de Boli Infecțioase s-a confruntat cu primul caz suspect de COVID-19, acesta fiind confirmat în cadrul laboratorului instituției în data de 28 februarie 2020.