PERICOL. Arcada de pe Someș a devenit loc de joacă pentru copii. Oricând se poate produce un accident

Noua pasarela peste Someș care face legătura între Mănăștur și Grigorescu a devenit un periculos loc de joacă pentru copii. Cel puțin în weekend, când nu sunt muncitori. De exemplu, duminică seara, trei-patru copii erau în vârful arcadei, unii urcând cu bicicleta. Cel mai mic nu părea să aibă mai mult de 6-7 ani.
Pericolul este foarte mare: podețul încă nu este finalizat și are nevoie de balustrade de protecție. În vârful arcadei, distanța față de luciul apei este de vreo 4 metri. O clipă de neatenție ar putea provoca o adevărată tragedie.
Cel mai probabil, copiii vin din skatepark și intră în zona șantierului printr-o portiță făcută între Parcul Rozelor și fostul loc de joacă al animalelor de comapanie. De aceea, cel mai bine ar fi ca portița să fie sudată, iar intrarea în locul de joacă pentru căței, situată în partea opusă, blocată. Chiar dacă aceste măsuri ar provoca supărarea proprietarilor de animale de companie.
Media9 a luat legătura cu reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca, prezentându-le situația întâlnită pe șantier. „N-au voie să intre în șantier. Acolo trebuia să fie îngrădit. O să vorbesc cu constructorul să blocheze cele două intrări. Vă mulțumim pentru sesizare”, a declarat, pentru Media9, Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul primăriei.
Citește PODUL ALB. Cea mai nouă pasarelă dintre Mănăștur și Grigorescu a fost edificată + Cum arată viitoarea plajă. GALERIE FOTO
Ce prevede proiectul
Proiectul de revitalizare a malurilor Someșului, realizat de o echipă de arhitecți spanioli, prevede realizarea unui pod nou, pietonal și velo, în dreptul Parcului Rozelor, un lucru cerut de societatea civilă de ani buni.
Care sunt obiectivele lucrărilor
Malul stâng
· introducerea unei piste pentru biciclete adiacent străzii 1 Decembrie 1918, în poziția actualului trotuar. Pista vă avea dublu sens și o lățime de 3 metri, fiind separată față de trotuar și față de carosabil prin fâșii plantate;
· realizarea unui nou trotuar, paralel cu pista pentru biciclete și separat față de aceasta printr-o fâșie plantată;
· deplasarea pietonilor, atât pe direcția albiei, cât și perpendicular pe aceasta se vă face prin intermediul aleilor propuse, care corespund noii terasări a malului și care asigură accesul la dotările de agrement de pe diferitele ”paliere” ale parcului.
Vor fi realizate două alei pietonale paralele cu albia și șase alei perpendiculare.
Acesta vor avea acces spre Someș și de legătură între aleile principale. Pe acest mal, lucrările ar trebui finalizate în luna iunie a acestui an.