Patru studente de la UTCN au realizat o brățară care poate ajuta persoanele cu deficiențe de auz să „simtă” filmele și spectacolele
![Patru studente de la UTCN au realizat o brățară care poate ajuta persoanele cu deficiențe de auz să „simtă” filmele și spectacolele](https://media9.ro/wp-content/uploads/bfi_thumb/Start-up-Cluj-3m424jyqf7xknvq7t0h0cq.jpg)
Un start-up creat de patru studente din Cluj testează un produs care ar putea ajuta persoanele cu deficiențe de auz să „simtă” filmele și spectacolele: o brățară care transformă sunetul în vibrații percepute pe piele. Aceasta este disponibilă la cinematograful „Florin Piersic” din Cluj-Napoca, potrivit economedia.ro.
Rhythm Touch este un startup fondat de patru studente de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatică și Calculatoare: Iulia Bara, Mărioara Mihali, Ioana Popa și Cătălina Rizel.
Echipa a câștigat Marele Premiu în finala Innovation Labs 2024, desfășurată pe 28 mai 2024 la Universitatea Politehnică din București.
Conform sursei citate, Rhythm Touch este unul dintre startup-urile susținute de Transilvania IT Cluster de la stadiul incipient.
Produsul Rhythm Touch a fost testat și la festivalul Untold și intră într-un proiect pilot la cinema „Florin Piersic”, unde, pe parcursul lunii februarie 2025, în fiecare săptămână, un film sau un eveniment va fi accesibilizat cu ajutorul tehnologiei Rhythm Touch.Un număr limitat de bilete gratuite este disponibil pentru această categorie de spectatori, în limita locurilor disponibile.
Foto: Transilvania IT Cluster