Patinoar, piscină, filarmonică… Ce îi lipsește Clujului, în opinia arhitectului Șerban Țigănaș

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     1503 Vizualizări.  

Ce îi lipsește Clujului, din punctul de vedere al dotărilor publice? L-am întrebat acest lucru pe Șerban Țigănaș, decanul Facultății de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice, după expoziția în care studenții săi au propus diverse proiecte de care, în opinia lor, Clujul duce lipsă.

Orașul ar avea nevoie de săli de spectacole, de centru expozițional, de patinoar și complex de natație, crede arhitectul.

Iată ce a spus Șerban Țigănaș: “Ca dotări de rang municipal, pe partea culturală ar trebui să avem ceea ce Clujul își dorește de multă vreme și anume un complex de săli de concerte avansate, de bună calitate. Sala Polivalentă nu poate fi gândită pentru concerte simfonice, pentru audiții. O filarmonică la Cluj este o ambiție veche. După aceea, pe linie sportivă încă ne lipsește patinoarul, un complex de natație. Nu știu de ce, au fost tentative. Cred apoi că ar fi extrem de interesante dotări de cartier, să se realizeze acea disipare a elemenetelor de agrement public și chiar de echipamente pentru sănătate, educație, timp liber. Acestea sa să nu fie concentrate în marile proiecte, ci gândite ca oamenii să facă mișcare, să înoate, să asculte muzică și așa mai departe. Eu mi-aș dori să existe la Cluj și un pol de târguri și expoziții, deși există o tradiție care este în curs de dizolvare. A existat un investitor privat care a dorit să realizeze un astfel de centru, dar așa ceva se poate face prin parteneriat public-privat. Nimeni, oricât ar fi de bogat, nu riscă atât de mulți bani, întrucât un astfel de proiect aduce beneficii întregului oraș”.

Șerban Țigănaș a făcut declarația în cadrul emisiunii Regiunea în obiectiv, de la TVR Cluj.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.