Pas important pentru construirea drumului expres Cluj-Napoca – Dej

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat din nou licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar construirii Drumului Expres Cluj – Dej, potrivit unui anunț publicat în SEAP.
33.493.162,02
de lei, fără TVA, reprezintă valoarea maximă estimată a contractului.
Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 28.346.272,48 de lei și 33.493.162,02 de lei (fără TVA). Durata acestuia va fi de 21 de luni, din care 18 luni execuție.
Componenta financiară are cea mai mare pondere în cadrul ofertei, adică 40%. Așadar, punctajul se acordă astfel:
a) Pentru cel mai scăzut dintre prețuri se acordă punctajul maxim alocat;
b) Pentru celelalte preturi ofertate punctajul P(n) se calculează proporțional, astfel: P(n) = (Pret minim ofertat / Pret n) x punctaj maxim alocat.
57
de kilometri este distanța rutieră dintre municipiile Cluj-Napoca și Dej.
În cadrul contractului se vor presta următoarele servicii și se vor elabora următoarele documente:
- Elaborarea Studiului de fezabilitate, cu respectarea legislației în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc):
- Asistența tehnică acordată Beneficiarului pentru procedura de atribuire a contractelor de proiectare și execuție lucrări. În conformitate cu prevederile art. 221 din Legea 98/2016, cu modificările și completările ulterioare, si cu respectarea articolului 20 din Contractul de servicii, eventualele modificări care pot interveni în perioada de derulare a contractului se referă la următoarele, fără a se limita la acestea:
1. modificări ale părților contractante, în condițiile prevăzute la art. 221 alin. (1) lit. d), punctul (ii);
2. schimbări/modificări legislative/ normative/STAS-uri/norme/ordine/instrucțiuni/etc;
3. solicitări ale Autorităților/Entităților/Instituțiilor ce eliberează avize/ acorduri/ autorizații/ permise sau de alte entități care au atribuțiuni în legătură cu proiectul (MTIC, MFE, Instituții Centrale și/sau Locale, ARR, Beneficiar, MAI, SRI, Verificatori Atestați etc.);
4. prelungirea termenelor de predare a rapoartelor/livrabilelor (documentelor/documentației);
5. înlocuirea personalului nominalizat de Prestator pentru îndeplinirea contractului;
6. prelungirea duratei contractului;
7. înlocuirea/introducerea subcontractanților;
8. aplicarea legii privind monumentele istorice, realizarea auditului de siguranță rutieră, de elaborarea PUZ;
9. cerințe privind cercetare și lucrări arheologice. Modificările vor fi realizate ulterior semnarii contractului, în conformitate cu prevederile contractuale, numai în condițiile în care acestea nu reprezintă modificări substanțiale în sensul prevederilor art. 221 alin. (7) din Legea nr. 98/2016.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 2 aprilie 2024, ora 15:00. Finanțarea investiției va fi asigurată prin Programul Transport 2021 – 2027.
CNAIR a mai lansat la licitație studiul de fezabilitate pentru acest proiect în 2021, când a primit patru oferte. Procedura a fost anulată însă în 2023, din cauza unor abateri.