Pârtia de schi de la Buscat, una dintre cele mai cunoscute din Apuseni, este arhiplină în aceste zile. Prețurile, totuși, sunt cam piperate

Autor  admin   în       3 luni în urmã  

Pârtia de schi de la Buscat – Muntele Băișorii, una dintre cele mai cunoscute și apreciate din Apuseni, este arhiplină în aceste ultime zile de vacanță. 

Unii au fost interesați și de acest articol:

VIDEO. S-a deschis pârtia de sanie de la Mărișel, care are o bandă pentru urcare lungă de 140 de metri. A fost full la inaugurare!

Vârful Buscat are o înălțime de 1.676 metri și se află la 60 de kilometri de Cluj-Napoca și aproximativ 100 km de Alba Iulia, Târgu Mureș și Zalău și la 3 km de stațiunea Băișoara.

Domeniul schiabil de la Buscat este foarte căutat în aceste zile, de aceea și prețurile sunt destul de piperate. De exemplu, un tichet pe o zi pentru adulți, de luni și până vineri, costă 160 de lei, iar pentru copiii sub 120 cm înălțime – 130 de lei. În weekend, vacanță ori zilele libere legale, abonamentul pe o zi costă 190 de lei pentru adulți și 140 de lei pentru copii.

Un abonament de trei zile consecutive pentru adulți, de luni și până vineri, costă 360 de lei, iar pentru copiii sub 120 cm înălțime – 310 lei. În weekend, vacanță ori zilele libere legale, abonamentul pe trei zile consecutive costă 380 de lei pentru adulți și 330 de lei pentru copii.

Cei care vor să cumpere puncte (12 urcări pe telescaun și 64 de urcări pe teleschi) plătesc 280 de lei ca adult și 120 de lei pentru minori sub 120 de cm. O urcare cu telescaunul valorează 8 puncte, iar una cu teleschiul – 3 puncte. Un punct face 2,5 lei pentru adulți și 2 lei pentru copiii sub 120 cm înălțime.

La Buscat sunt șase pârtii, dar în aceste zile doar Pârtia Albastră (1.300 metri lungime) funcționează. Telescaunul se poate lua chiar de la baza pârtiilor. Durata de urcare este de 5 minute, timp în care puteți admira frumusețea zonei Buscat. Dacă vreți să vedeți cât de aglomerată e stațiunea, puteți urmări imagini live de la baza pârtiilor.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.