Parter, etaj și mansardă x 10. Dacă vrei casă lângă care să nu răsară un bloc, asta este zona perfectă
Vrei casă, nu bloc? Mai mult, vrei casă lângă care să nu răsară un bloc? Locul perfect este Feleacu, unde administrația locală se opune clădirilor cu locuire colectivă. Nu și celor cu locuire semicolectivă, cum este acest proiect propus, cu cinci case cuplate. În total, zece locuințe noi, cu parter, etaj și mansardă.
Membrii Comisiei de urbanism vor avea de discutat, în ședința de joi, 8 decembrie, de la Consiliul Județean, proiectul care prevede construirea acestui ansamblu imobiliar din Feleacu.
Etapa: studiu de oportunitate
Proiectul se află acum în etapa studiului de oportunitate în vederea elaborării „PUZ și DTAC (documentație tehnică pentru obținerea autorizației de construire – n.r.) pentru 5 locuințe semicolective P+E+M, realizare acces, împrejmuire, racorduri și branșamente la utilități”.
6.293
de metri pătrați este suprafața totală a terenului pe care vor fi construite locuințele.
Parcela are o formă neregulată, poligonală, cu o adâncime de aproximativ 115 metri și front la stradă de 45 de metri. Terenul se află în intravilan, este liber de construcții și parțial împrejmuit. Acum, folosința lui este „fâneață”.
Potrivit memoriului justificativ, se dorește parcelarea terenului cu suprafața de 6.293 mp în șase loturi: cinci loturi ocupate de locuințe semicolective cu două unități locative fiecare, iar ultimul lot cu destinația propusă de drum de acces. Pe terenul reglementat prin PUZ se vor realiza:
- drum de acces cu lățimea de 7 metri;
- 5 loturi de locuire cu suprafețe cuprinse între 1.000 și 1.316 mp;
Caracteristicile parcelelor:
- suprafața minimă a parcelei de 250 mp;
- front minim la stradă de 12 metri pentru clădiri izolate sau cuplate;
- adâncimea parcelei mai mare sau cel puțin egală cu lățimea parcelei;
- regim de înălțime maxim clădiri de locuit: D+P+E, P+E+M.
Conform documentației, fondul construit este în principal ocupat de locuințe de mici dimensiuni, cu regim de înăltime parter și anexe.
Cu cine se învecinează parcela:
- la nord cu proprietăți private, locuințe și anexe cu regim de înălțime parter;
- la sud cu proprietăți private, locuințe și anexe cu regim de înălțime parter;
- la vest cu drumul european E60/81–DN 1;
- la est cu proprietăți private, locuințe și anexe cu regim de înălțime parter.
Accesul pe amplasament se va face din drumul public asfaltat cu două benzi de circulație de interes european E60, E81 și național – DN1, situat pe latura vestică a parcelei.
Accesul la cele cinci case se va realiza prin intermediul unui drum privat, cu lățimea de 7 metri, care comunică cu drumul european E60 în zona vestică a amplasamentului.
20
de locuri de parcare vor fi, în total, pe cele cinci loturi.
Aceasta va avea un braț cu lățimea de 7 metri pe o distanță de 84,70 metri, care se termină cu un loc de întoarcere. Potrivit memoriului tehnic, zona este complet echipată cu utilități: curent electric, gaze naturale, apă potabilă, canalizare, telefonie.
În aceasta fază, proiectantul a estimat că ar fi nevoie de 20 de locuri de parcare, câte patru pe fiecare parcelă (două locuri/unitate locativă).
Beneficiarii acestei investiții sunt doi clujeni, Daniela Domente și Vasile Pop, iar proiectantul lucrării este s.c. CSC Construction s.r.l. din Cluj.