Park&ride. Unde spune Emil Boc că se vor construi parcări de mari dimensiuni

Lași mașina în parcare și îți continui drumul cu mijloace de transport în comun. Acesta este principiul după care s-au înființat în cele mai multe dintre orașele civilizate ale lumii spațiile numite „park&ride”. Clujul are promis multe astfel de investiții, dar abia acum îl realizează pe primul, la aeroport. Grad de finalizare: 20%.
În dezbaterea publică de miercuri, Consiliul Civic Local a propus extinderea sistemului de park&ride-uri. În acest context, primarul Emil Boc a spus cum vede problema acestor parcări.
Astfel, există A) un park&ride prevăzut în zona Nădășelu, acolo unde se întâlnesc două proiecte majore: Autostrada Transilvania și trenul metropolitan; B) un alt park&ride este prevăzut în proiectul metroului, la capătul de linie din Florești. După cum vedeți, aici vorbim de un viitor incert, nu se știe dacă, dar se știe când: după 2030.
Din salba de park&ride-uri prezentate în 2016 pentru Cluj-Napoca, Emil Boc a scos pe tapet unul singur. „Domnul manager general Șurubaru nu a renunțat la discuția despre un park&ride în Mănăștur. Nu știut ce magazin e acolo, că se tot schimbă. Era Billa, ce e acolo acum? E greu să discuți că se schimbă, vine altul și o luăm de la zero”, a spus Boc.
Park&ride-ul de la Supeco ar trebui să fie subteran, practic sub actuala parcare. Acolo terenul aparține USAMV și este concesionat operatorului comercial.