Parkingul construit de mântuială. Intră de nou în reparații generale

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã  

Construcție de mântuială. Primăria clujeană a dat în folosință parkingul Negoiu în iunie 2018, iar în martie 2021 face deja lucrări de reparații generale. 

Câți dintre cei care v-ați construit o casă ați avut nevoie de reparații generale după doi ani și jumătate? Uite că se poate. Parkingul Negoiu a fost un proiect cu multe probleme al Clujului. Lucrările au fost mult întârziate, după ce liderul de asociere a intrat în faliment; a preluat o altă firmă, care și ea acum este în insolvență. În fine, când construcția s-a terminat, în noiembrie 2017, s-a constatat că nu respectă normele de siguranță la incendii și a mai durat o jumătate de an remedierea. 

372

de locuri de parcare are garajul suprateran de pe strada Negoiu.

Cum spuneam, s-a dat în folosință în iunie 2018, iar în această lună au început lucrările de reparații generale. “Plouă în parking, se inundă casa scărilor, trebuie făcute lucrări, altfel se degradează de tot. Facem lucrările pe garanția de bună execuție a asocierii care a construit parkingul. Am notificat firma ICCO Energ că e nevoie de remedieri, dar este în insolvență, nu ne-a răspuns, așa încât am decis să contractăm lucrări pe banii lor”, a explicat Florin Bugnar, directorul Serviciului public de interes local pentru administrarea parcărilor.

8.325.091,36

lei, cu TVA, a costat ridicarea parkingului.

Lucrările de construire au fost realizare de Construdava SRL (Baia Mare), apoi de ICCO Energ SRL (Brașov), ambele asociate la licitația inițială. Reparațiile generale le execută o societate din Slatina, Alemad Raitim SRL. Prețul ofertat este de 149.453 lei, iar termenul de finalizare stabilit este 7 iunie 2021.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.