Părere în favoarea gardurilor din parcul sportiv. „Iuliu Hațieganu nu a gândit un parc închis, dar acum înclin spre garduri”

Autor  Ionel Lespuc   în       3 years în urmã     1751 Vizualizări.  

Activistul civic Adrian Dohotaru a cerut, ani la rând, eliminarea gardurilor Parcului sportiv “Iuliu Hațieganu”. Este un parc al orașului, chiar dacă este gestionat de Universitatea  Babeș-Bolyai (sau cu atât mai mult), așadar cererea lui Dohotaru are justificare. Pe de altă parte, există și voci care se opun. 

Arhitectul Mihai Racu, membru în Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CTATU) a municipiului Cluj-Napoca, a fost invitatul emisiunii Real Estate Agenda, de la Napoca FM, realizată în colaborare cu Media9.

“Multă vreme am spus că Parcul Iuliu Hațieganu trebuie să fie fără garduri, dar acum nu mai sunt de aceeași părere. Eu stau lângă Parcul Central și îmi place să alerg. În Parcul Central vine foarte multe lume, din toate zonele Clujului. Deja practicarea unui sport se poate face acolo cu obstacole și produce deranj reciproc. Așa încât faptul că Iuliu Hațieganu are un statut de parc sportiv închis, ferit, este un lucru bun. E frumos să mergi la alergat fără să îți sară nimeni în față. Iuliu Hațieganu nu a gândit un parc închis, dar acum înclin spre garduri”, a spus Mihai Racu.

În 2019, Dohotaru a inițiat o petiție semnată de aproape 1200 de clujeni pentru deschiderea parcului către Someș și renunțarea la gardul cu o lungime de 2 kilometri. UBB s-a opus însă. Activistul civic a revenit și anul acesta cu aceeași solicitare.

Real Estate Agenda este o emisiune difuzată în fiecare luni, la ora 10:05, pe postul de radio Napoca FM. Emisiunea este realizată în colaborare cu Media9.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.