Parcul cu tiroliană finalizat în 2021. Parcul nu e recepționat, tiroliana nu funcționează

Autor  Ionel Lespuc   în       10 luni în urmã     2037 Vizualizări.  

Cel mai mare parc al Clujului are 21 de hectare, aproape dublu cât Parcul Central. Sau, dacă vreți, mai mare decât Parcul Central și Parcul Feroviarilor la un loc. Se numește Pădurea Clujenilor și se află în zona Bulevardul Muncii – strada Voroneț. A fost predat în 31 decembrie 2021 și, chiar dacă până în Zorilor sau Mănăștur ajunge mai greu vestea, că e departe, are parte de tot mai mulți vizitatori.

La mai bine de un an de la finalizare, parcul nu a fost încă recepționat. Mai mult, acolo a fost instalată o tiroliană, iar aceasta zace nefolosită.

„Pădurea clujenilor a intrat în procedură de recepție, nu este finalizată 100%, după știința mea, pentru că trebuie văzut la primăvară dacă acei copaci care au fost înlocuiți sunt viabili, pentru că au fost câțiva copaci înlocuiți. Apoi se încheie remedierile care au avut loc în urma procesului de recepție. A fost o listă lungă de remedieri care se vor urmări în primăvară, când înfloresc arborii”, a spus primarul Emil Boc, la Realitatea FM.

Doi ani nu au fost de ajuns, iată, pentru remedierea unor lucrări care au durat doi ani.

Cât despre tiroliană, aceasta își caută un operator. „Este deschisă procedura de licitație, pentru că ea nu va fi operată de Primărie. Se face o licitație ca să se găsească un investitor care să opereze tiroliana”, a mai explicat Boc.

Pădurea clujenilor a fost amenajată de Nord Conforest s.a. Proiectul a costat Clujul 22,8 milioane de lei, din care 18,7 au fost absorbiți din fonduri europene.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.