Parchetul BTarena se schimbă la vară. De unde vine, cât costă

Autor  Ionel Lespuc   în       5 years în urmã     1981 Vizualizări.  

Sala polivalentă BTarena va avea, începând de anul acesta, un parchet de nivelul NBA. Este vorba despre o podea Connor, furnizată din Statele Unite ale Americii. 

“Am obișnuit publicul cu evenimente extraordinare, iar aceste evenimente au nevoie și de condiții extraordinare. Ne-am dorit să avem o suprafață de joc de cea mai mare calitate și, iată, o vom vedea în BTarena. Este nevoie să ținem pasul cu toate marile arene ale lumii. Pardoseala Connor este instalată în 12 săli în care se joacă meciuri din cel mai tare campionat de baschet al lumii, NBA. Mulțumim Primăriei că a făcut posibilă achiziția unui parchet de nivel înalt în sală”, a spus Ionuț Rusu, directorul general al BTarena.

Parchetul Connor va fi adus la Cluj de firma care a câștigat licitația organizată de Primărie: Sport Arena SRL, din București. Firma este deținută de oamenii de afaceri Radu Petre, Radu Negroiu, Vlad Constatinescu, Andrei Pavel, Mihnea Samoilă. Sport Arena are 144 de contracte câștigate cu statul, potrivit platformei termene.ro.

200.000

de euro este valoarea contractului pentru parchet. În fapt, 952.083 lei, ceea ce înseamnă 199.950 de euro la cursul de astăzi. Estimarea inițială a fost de 957.193 de lei, 201.000 de euro.

Iată cum arată o mostră din noul parchet, în comparație cu podeaua pe care se joacă astăzi în BTarena.

 

“Suntem cei mai de încredere producători de pardoseli din lemn de esență tare din lume”, se laudă cei de la Connor pe website-ul lor. Pe suprafață de acest tip s-au desfășurat evenimente de la jocuri olimpice și din campionate mondiale de baschet. “Fondată în 1872, Connor Sports este lider de piață în sistemele portabile și permanente pentru pardoseli sportive. În 1914, am instalat primul nostru teren de baschet. Suntem parteneri cu cei mai buni contractori din domeniul sporturilor”, se mai arată pe connorsports.com.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.