Parc industrial cu 52 de hale modulare, propus pe o suprafață de 100.000 mp. „Investiția va ridica nivelul economic general al zonei prin crearea de locuri de muncă”

Autor  Tudor Știrbu   în       9 luni în urmã  

Un uriaș parc industrial, care va cuprinde 52 de hale modulare, este propus pe o suprafață de aproape 100.000 de metri pătrați (aprox. 10 hectare). Parcul urmează să fie construit pe terenul fostei ferme „Avicola” din localitatea Gilău, cu acces din E60, prin strada Nurcăriei.

99.920,33

de metri pătrați este suprafața totală studiată și este compusă din 11 parcele.

Întreaga suprafață se află în proprietatea societăților Wohmung Imobiliare s.r.l., Ratspex s.r..l., Finpro Star s.r.l. și Sublime Enterprise s.r.l. Noile parcele vor rămâne în proprietatea beneficiarilor, iar drumurile de acces se estimează că vor trece în proprietate publică. Beneficiarii doresc schimbarea destinației terenului în vederea construirii de hale cu profil industrial și depozitare.

Proiectul se află acum în faza studiului de oportunitate și va fi discutat în ședința de miercuri, 24 iulie, a Comisiei tehnice de urbanism din cadrul Consiliului Județean Cluj.

Terenul studiat este delimitat astfel:

  • sud – drum de exploatare, limita intravilanului, proprietăți agricole aflate în extravilan;
  • vest – terenuri agricole;
  • est – terenuri aparținând fostei ferme Avicola, astăzi în proprietate privată, cu utilizarea atelierelor;
  • nord – terenuri agricole.

„Ansamblul de hale propus se va încadra fără dificultate în zonă, deoarece profilul zonei este industrial, cu atât mai mult cu cât destinația ințială a fost industrială, iar în imediata vecinătate exista hale de producție si depozitare.
Arhitectura construcțiilor propuse va fi neostentativă, curată și modernă”, se arată în documentație.

52

de hale modulare vor fi construite pe această suprafață de teren.

Conform memoriului explicativ, modul de construire este aerisit, iar regimul de înălțime este redus. Se propune un ansamblu de hale modulare, fiind despărțite între ele prin ziduri antifoc. S-a propus aproximativ de 52 hale, fiecare hală fiind prevazută cu cel puțin 6 locuri de parcare pentru autoturisme mici si 2 locuri de parcare pentru TIR-uri.

CITAT

„Prin realizarea acestui ansamblu industrial de dimensiuni relativ mari, se va crea un parc industrial atrăgător, ce va contribui la dezvoltarea zonei. Investiția va ridica nivelul economic general al zonei prin crearea de locuri de muncă, atragerea operatorilor economici și prin crearea de oportunități de dezvoltare a tuturor activităților industriale din zonă”.

Fragment din documentația proiectului. 

Conform proiectantului, costurile suportate de către investitor  sunt cele privind realizarea construcțiilor, pentru refacerea infrastructurii afectate de şantier şi cele privind asigurarea cu utilităţi a ansamblului.

Costurile ce vor cădea în sarcina autorităţii publice locale vor fi, în special, cele legate de dezvoltarea rețelei stradale, precum şi cele legate de echiparea cu utilități a zonei.

Proiectul a fost întocmit de către biroul Multiserv Evolution din Cluj.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.