Pandemia falimentează meditațiile, pe termen lung, crede Emil Boc

Autor  admin   în       4 years în urmã     633 Vizualizări.  

Pandemia a schimbat felul în care privim educația. În multe locuri, elevii au continuat să facă școală responsabil și după declararea situației de urgență, respectiv a celei de alertă. Primarul Clujului, Emil Boc, spune că “învățământul online nu mai poate fi oprit”. El crede că, dacă vrem un Cluj dezvoltat, inovator și slujbe bine plătite, copiii trebuie să își dezvolte cât mai mult abilitățile digitale.

“25% din slujbele viitorului nici nu au fost încă inventate. 90% dintre meseriile din viitor vor necesita componenta digitală. Dacă nu învățăm copiii să aibă abilități digitale, Clujul va rămâne în urmă”, a subliniat Emil Boc, la Realitatea FM. Acesta a menționat și că există date oficiale care arată că 66% dintre profesorii din Uniunea Europeană s-au ciocnit prima dată de educația digitală în pandemie.

Primarul a explicat cum vede desfășurarea cursurilor de acum înainte și a arătat că elevii vor putea face și meditații plătite, dar acestea nu vor mai avea rost.

“Eu sper copiii să poată cât mai repede să se întoarcă la școală. Dar învățământul va fi hibrid. Profesorul va preda la clasă Teorema lui Pitagora, de exemplu. Cei care nu o înțeleg, vor putea merge acasă și accesa, pe tabletă, o bibliotecă digitală pusă la dispoziție de Ministerul Educației, unde vor putea vedea Teorema lui Pitagora predată de alți 5-6 profesori. Și vor înțelege ce le-a scăpat la clasă. Asta îi stimulează și pe profesori, să predea cât mai bine, dar constituie și o sursă alternativă de informare. Nu știu dacă meditațiile vor dispărea cu totul. Sistemul educațional pune la dispoziția fiecărui copil informații digitale, să se perfecționeze singur, fără să ia ore private. În locul meditației plătite apare alternativa gratis pe internet. În Finlanda, care are un învățământ performant, educația online se face de multă vreme”, a declarat Boc.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.