Opinie din Consiliul Județean: “Nu dorim să creăm un zid în jurul lacului Tarnița”

Activiștii de mediu sunt în continuare îngrijorați referitor la situația de pe lacul Tarnița, după ce Consiliul Județean a organizat o dezbatere de formă privind regulamentul de navigație. Previzibil, se exercită o presiune din partea deținătorilor de pontoane și bărci.
Propunerea ca biroul de arii protejate din cadrul Salvamont să verifice activitatea de pe lac, birou condus de partenera unui deținător de ponton, nu este de natură să liniștească apele. Regulamentul va intra curând în dezbaterea consilierilor județeni, posibil chiar la final de martie. În aceste condiții, intervenția lui Ionuț Rusu, consilier județean PNL, este de natură să îi liniștească pe ecologiști.
“Noi, ca echipă PNL din Consiliul Județean, susținem Tarnița ca lac navigabil, dar cu ambarcațiuni nepoluante, cu motor electric, cu vâsle sau vele. Suntem conștienți că lacul trebuie protejat, că locuitorii din Cluj și din alte orașe beau apă din acest lac. Pe de altă parte, nu dorim să creăm un zid în jurul lacului, ci el să fie accesibil. Vom stabili reguli care să fie clare pentru toți clujenii, care vor dori să se relaxeze în weekend. Dorim să încurajăm clujenii să înoate și să folosească ambarcațiuni nepoluante. Suntem convinși că regulamentul elaborat de Consiliul Județean îi va supăra pe cei care făceau sporturi nautice, cu motoare termice, dar binele general este mai important. Trebuie să avem o apă curată, un lac curat și să îngrijim mediul înconjurător”, a spus Ionuț Rusu, în emisiunea Servus Cluj.
Lacurile Tarnița și Fântânele au fost scoase de pe lista lacurilor navigabile la nivel național, iar acum decizia și controlul au rămas în sarcina Consiliului Județean Cluj.