Operațiunea „Trotineta”. Primăria a făcut regulament

Bolt a aduc trotinete electrice la Cluj și le-a lăsat în mai multe locuri din oraș. Ulterior a venit și Lime; a procedat la fel.
Primăria clujeană a fost notificată, dar nu a știut cum să reacționeze. Încearcă abia acum să se poziționeze. A elaborat un regulament pentru trotinete, aflat în consultare publică.
Ca orice instituție serioasă, municipalitatea cere autorizarea operatorilor. Nu vii să îți lași trotinetele brambura fără să dai cu subsemnatul la Primărie.
Trebuie făcut dosar și se eliberează (sau nu) autorizația. De exemplu, este nevoie de un plan de situație pentru fiecare loc folosind ca stand de trotinete. Se plătește și un abonament pentru ocuparea spațiului public, achitat trimestrial.
Va exista un număr maxim de trotinete permis, încă neanunțat.
Foarte important: atât operatorul, cât și utilizatorii au interdicția să lase trotinetele pe trotuare mai înguste de doi metri, în stațiile de transport public și în standurile de taximetre, în parcări, în apropierea trecerilor de pietoni etc. De amendat, va fi doar operatorul. Dacă nu mută trotineta în 90 de minute, va încasa o amendă de 200-400 de lei, iar mijlocul de transport va fi ridicat de RADP.
Amezi mai mari, între 1.000 și 2.500 de lei, se vor da operatorilor care aduc mai multe trotinete decât permite Primăria sau le pun în circulație fără aprobarea serviciului Siguranța circulației, din Primărie, adică așa cum se întâmplă acum. Dar, cum spuneam, deocamdată este doar un proiect pus în consultare publică pe website-ul Primăriei.